Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Διαχειριστής ή ιδιοκτήτης αιθουσών;

Άλλο ένα επεισόδιο σχετικά με τη διαχείριση των δημοτικών κτιρίων και την παραχώρησή τους σε φορείς των τριών πόλεων έφερε στην επιφάνεια το ερώτημα σχετικά με το ρόλο της δημοτικής διοίκησης: Διαχειριστής ή ιδιοκτήτης;

Ο λόγος για το πρόσφατο αποκριάτικο πάρτι του Αθλητικού Ομίλου Βουλιαγμένης (ΑΟΒ).

Ο ιστορικός σύλλογος της Βουλιαγμένης ζήτησε επισήμως άδεια να πραγματοποιηθεί η γιορτή για τους αθλητές του στο κοντινό του Λύκειο Βουλιαγμένης, στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου και προ ημερών έκοψε την παραδοσιακή του βασιλόπιτα, παρουσία ανθρώπων της δημοτικής αρχής.

Άλλωστε, οι περισσότεροι αθλητές του ΑΟΒ είναι μαθητές των σχολείων της Βουλιαγμένης.

Μια ημέρα όμως πριν τη γιορτή, στις 10 Μαρτίου, αφού οι προσκλήσεις και οι σχετικές αφίσες είχαν τυπωθεί (μιας και θεωρήθηκε τυπικό το ζήτημα της άδειας) ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απέστειλε με φαξ ένα έγγραφο με το οποίο ζητούσε:

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ανεύρεση άλλου κατάλληλου χώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσής σας“.

Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής για να δώσει κύρος στο έγγραφό του επικαλέστηκε μάλιστα μια υπουργική απόφαση (την Δ4/132/11-2-83) σχετική με την παραχώρηση των σχολικών αιθουσών σε εξωσχολικούς φορείς.

Παραθέτοντας όμως αποσπασματικά το περιεχόμενό της, τόνισε ότι “οι εκδηλώσεις πρέπει να προσιδιάζουν με το έργο που επιτελείται στα σχολεία“, ενώ στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνει και τις εν γένει πολιτιστικές εκδηλώσεις στις δράσεις που επιτρέπονται.

Συγκεκριμένα αναφέρει αν διαβάσει κανείς ολόκληρη τη φράση:

Η αρμοδιότητα για την παραχώρηση σχολικών χώρων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης σε εξωσχολικούς φορείς για διεξαγωγή εξετάσεων, πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων ή άλλων εκδηλώσεων που προσιδιάζουν με το έργο που επιτελείται στα σχολεία, έχει ανατεθεί στους νομάρχες“.

Στο ίδιο έγγραφο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος καλούσε τον ΑΟΒ να επιλέξει την Πνευματική Εστία Βούλας ως χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Η ιστορία έχει και συνέχεια.

Διότι μετά το δημαρχιακό φιρμάνι, οι άνθρωποι του ΑΟΒ αποφάσισαν να αλλάξουν το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσής τους, να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις και τελικώς να την πραγματοποιήσουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν κατόπιν παραχώρησης του Δήμου, σε ώρες προπόνησης.

10155748_957914010943431_7891008402091127924_n

Έκαναν όμως το …λάθος και δεν ζήτησαν την άδεια του αντιπροέδρου του ΟΑΠΠΑ, Γιάννη Αγαλιώτη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εκδήλωσε πολύ έντονα και επιθετικά τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι παρακάμφθηκε κατά την επιλογή του νέου χώρου.

Κι όλα αυτά για ένα αποκριάτικο πάρτι…

Συμβάντα ατυχή που δυστυχώς επιβεβαιώνουν μια συνεχιζόμενη προκατάληψη της δημοτικής αρχής έναντι του ΑΟΒ.

Διότι αν τηρούνταν το “ίσα μέτρα και σταθμά”, τότε πώς και δεν αντέδρασε κανείς για την αποκριάτικη εκδήλωση των “Πανοραματιστών” στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, η οποία μάλιστα απευθυνόταν και αποκλειστικά σε ενηλίκους;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας