Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

“Ξεσκόνισαν” οι ράμπο τα οικονομικά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, μετά από 3 μέρες, δημοσιονομικός έλεγχος που έγινε στο μητρώο δεσμεύσεων του Δήμου, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.

Ο έλεγχος στο μητρώο δεσμεύσεων του Δήμου αφορά ουσιαστικά την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τον τρόπο με τον οποίο αποπληρώνονται οι υποχρεώσεις του Δήμου προς τρίτους. Ειδικότερα οι ελεγκτές ασχολούνται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου και ελέγχουν τους λόγους που δεν έχουν πληρωθεί εφ’ όσον υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα.

Μετά από έλεγχο που διήρκησε τρεις μέρες, και αφού οι υπηρεσιακοί παράγοντες προσκόμισαν στους ελεγκτές όσα στοιχεία ζήτησαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς να βρεθεί κανένα μεμπτό σημείο.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι γίνονται σε δεκάδες οργανισμούς του ευρύτεροι δημοσίου τομέα, μετά από απαίτηση των εκπροσώπων των θεσμών προκειμένου να μην υπάρχουν αδικαιολόγητες ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοσίων φορέων προς τρίτους.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένες έχει σε εκκρεμότητα οφειλές συνολικού ύψους 254 χιλιάδες ευρώ επί συνόλου δαπανών περίπου 24 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να αποπληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας