Ποιες δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια για τους Δήμους;

Μεγάλη συζήτηση άνοιξε η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το δήμο Θεσσαλονίκης που διέρρευσε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μακεδονία.

Μετά τη δημοσιοποίηση μέρους της κατά τρόπο αντιδεοντολογικό όπως υποστήριξαν τα στελέχη της εταιρείας δημοσκοπήσεων (καθώς η δημοσίευση …κοστίζει περισσότερο) η Metron Analysis ανάρτησε στην ιστοσελίδα της όλα τα αποτελέσματα.

Η διαρροή πάντως έδωσε τροφή για διθυραμβικά δημοσιεύματα, όπως αυτό του Έθνους που είχε τίτλο “Προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Γ. Μπουτάρης”, ενώ το ρεπορτάζ ξεκινούσε με τη φράση “ασυναγώνιστος δείχνει στις προτιμήσεις των Θεσσαλονικέων”.

Καθώς τα δεδομένα του εκλογικού σώματος είναι πολύ περιορισμένα στη συγκεκριμένη φάση, ώστε να μπορεί να εξαχθεί βάσιμο συμπέρασμα, διατυπώθηκαν από νωρίς σοβαρές ενστάσεις, όπως αυτή του ίδιου του εκπροσώπου της Metron Analysis, Στράτου Φαναρά, ο οποίος διευκρίνισε ότι “οι αυθόρμητες αναφορές σε προτίμηση Δημάρχων, αποτυπώνουν απλώς συμπάθεια και άμεση ανάκληση, ονομάτων που “ακούγονται” έως αυτή τη στιγμή στην πόλη”.

Προσοχή λοιπόν, στον πόλεμο εντυπώσεων που ανοίγει σε κάθε προεκλογική περίοδο!