Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Πώς τα πήγαν οι κάτοικοι των 3Β στις εκλογές ως υποψήφιοι

Εντοπίσαμε 19 δημότες και κατοίκους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στα ψηφοδέλτια όλων σχεδόν των κομμάτων σε πολλές περιφέρειες της χώρας και παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα που έφεραν.

Μπορεί τα φλας να έπεσαν κυρίως στη Γεωργία Μαρτίνου και τον Γιώργο Μαυρωτά, τους δύο Βουλιαγμενιώτες που κατέκτησαν έδρα στη Βουλή, ωστόσο αρκετοί άλλοι δημότες και κάτοικοι των 3Β συμμετείχαν στις εκλογές, φέρνοντας αξιοσημείωτα αποτελέσματα. 

Πρώτοι από όλους πρέπει να αναφερθούν οι κάτοικοι των 3Β, Πάνος Καμμένος και Έλενα Κουντουρά που πλέον είναι και μέλη της νέας κυβέρνησης. Η Έλενα Κουντουρά πρώτευσε στο ψηφοδέλτιο Α’ Αθήνας των ΑΝΕΛ με 6.322 σταυρούς.

Κάτοικος Βούλας είναι και η Φώφη Γεννηματά, που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών για το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας και πρώτευσε, με 21.684 σταυρούς και βέβαια κατέκτησε βουλευτική έδρα.

Στην εκλογική περιφέρεια Αττικής μέχρι και σήμερα από την καταμέτρηση των σταυρών λείπουν 6 τμήματα από τα 788, επομένως τα νούμερα που παραθέτουμε δεν είναι οριστικά, όμως είναι αρκετά ενδεικτικά.

Η Γεωργία Μαρτίνου ήρθε δεύτερη στο ψηφοδέλτιο Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, συγκεντρώνοντας 34.107 σταυρούς και διατήρησε την έδρα της.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το Ποτάμι όντας πρώτος στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων της περιφέρειας Αττικής με 3.973 σταυρούς.

Τρίτος στο ψηφοδέλτιο της Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, χωρίς να κατορθώσει να εκλεγεί ήρθε ο επικεφαλής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας. Συγκέντρωσε 2.363 σταυρούς.

Αξιοσημείωτο αποτέλεσμα πέτυχε και ο γιατρός Γιώργος Βήχας, ο οποίος ψηφίστηκε από 14.357 συμπολίτες μας, όμως στη σειρά κατάταξης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι 11ος, ενώ εκλέγονται μόνο οι 6 πρώτοι.

Στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού συμμετείχαν άλλοι δύο Βουλιώτες που ως πρωτοεμφανιζόμενοι στην κεντρική πολιτική σκηνή, σημείωσαν αξιόλογα αποτελέσματα. Η ηθοποιός Σοφία Κομηνέα με 1.541 σταυρούς και ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Βαλάτας, με 1.018 σταυρούς.

Με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην εκλογική περιφέρεια Αττικής κατέβηκαν άλλοι δύο δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Ο επιχειρηματίας Λουκάς Αντώναρος που συγκέντρωσε 2.283 ψήφους και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος που ψηφίστηκε από 1.571 πολίτες.

Στο κόμμα του Απόστολου Γκλέτσου συμμετείχε η Βουλιώτισσα Σάντρα Ζάννου που ήρθε τρίτη με 2.012 σταυρούς.

Στην Ένωση Κεντρώων συμμετείχε ο Γιάννης Σταμπέλος από τη Βούλα, ο οποίος συγκέντρωσε 1.013 σταυρούς προτίμησης.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μετείχε ο Βουλιαγμενιώτης καθηγητής και αναπληρωτής πρύτανης του ΕΜΠ, Άγγελος Σιόλας, που ψηφίστηκε από 249 πολίτες.

Στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετείχε η συγγραφέας επίσης από τη Βουλιαγμένη Ελένη Καπλάνη που συγκέντρωσε 278 σταυρούς.

Ο δικηγόρος Χρήστος Πετράκος, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά κατέγραψε 96 σταυρούς προτίμησης.

Ο Γιάννης Περακάκης, υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ συγκέντρωσε 73 σταυρούς.

Σε άλλες εκλογικές περιφέρειες τώρα:

Η Βουλιώτισσα Άντζελα Γκερέκου δεν κατόρθωσε να εκλεγεί, καθώς στην Κέρκυρα όπου κατήλθε με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας πήρε 2.817 ψήφους, και ήρθε δεύτερη.

Πέμπτος (ενώ εξελέγη μόνο ο πρώτος) ήρθε σε σειρά σταυρών και ο δημότης των 3Β, Γιώργος Κότσαλης, που κατέβηκε με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, συγκεντρώνοντας 2.129 σταυρούς.

Με το Ποτάμι στη Β’ Αθήνας συμμετείχε ο κάτοικος Βούλας Ηλίας Αθανασόπουλος, ο οποίος ψηφίστηκε από 2.123 πολίτες.

Τέλος, ο γιατρός Τάσος Χατζής από τη Βούλα που κατέβηκε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Α’ Αθήνας ψηφίστηκε από 528 πολίτες.

 

 

 

 

2 σχόλια

2 Comments

  1. Ηλίας Αθανασόπουλος

    28 Ιαν 2015 at 4:25 μμ

    Ήμουν υποψήφιος με Το Ποταμι στη Β Αθηνων και πηρα 2123 ψηφους. Δεν εκλεχθηκα. Μένω στη κάτω Βουλα μονιμα απο το 1991 . ευχαριστώ. Ηλίας Αθανασόπουλος

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας