Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Νοικιασμένα αλλά θεόκλειστα δημοτικά αναψυκτήρια σε Βούλα και Βουλιαγμένη

Ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται η διοίκηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου τη δημοτική περιουσία γεννούν δύο περιπτώσεις καντινών σε περίοπτα σημεία του Δήμου.

Η πρώτη καντίνα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργακοπούλου στη Βούλα, δίπλα από την είσοδο του Ασκληπιείου Νοσοκομείου, όπου στεγαζόταν μέχρι το 2016 ένα ψητοπωλείο.

Ο διαγωνισμός για τη νέα μίσθωση έγινε, η σύμβαση υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2016 κι όμως, τόσους μήνες μετά η καντίνα είναι ένα ερείπιο στην είσοδο της Βούλας.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν αυθαίρετο και η δημοτική αρχή αντί να το κατεδαφίσει, το “τακτοποίησε” μαζί με την αντιαισθητική πέργκολα, στη λογική να αποφέρει έσοδα.

Η δεύτερη καντίνα βρίσκεται δίπλα από το Δημαρχείο Βουλιαγμένης, στο χώρο όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το ΚΕΠ Βουλιαγμένης.

Χρειάστηκε να γίνει μετακόμιση και έργα διαμόρφωσης του νέου χώρου εντός του πρώην Δημαρχείου για να χωρέσει το ΚΕΠ και να αποδεσμευτεί ο χώρος τον οποίο η δημοτική αρχή προόριζε προς εκμετάλλευση. Και σε αυτή την περίπτωση έγινε δημοπρασία, βρέθηκε ο επιχειρηματίας, υπογράφηκαν οι συμβάσεις αλλά το ακίνητο παραμένει …θεόκλειστο.

Το θέμα έφερε με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος ρώτησε τον Δήμαρχο αν καταβάλλονται μισθώματα και πότε θα λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις αυτές που προορίζονται υποτίθεται για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος διαβεβαίωσε ότι τα μισθώματα πλέον καταβάλλονται, ενώ παραδέχτηκε ότι στην περίπτωση τουλάχιστον του αναψυκτηρίου στη Βουλιαγμένη υπήρξε ένα διάστημα αρκετών μηνών μετά τη δημοπρασία, κατά το οποίο ο πλειοδότης δεν υπέγραφε σύμβαση, άρα δεν είχε υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων (μήπως για να περάσει ο χειμώνας με τη χαμηλή κίνηση;).

Βέβαια, ανάλογες διαβεβαιώσεις περί τήρησης της νομιμότητας και συνέπειας των μισθωτών ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είχε δώσει και στην περίπτωση του αναψυκτηρίου εντός του Αθλητικού Κέντρου Βάρης, ο πλειοδότης του οποίου αποβλήθηκε από το ακίνητο κακήν κακώς, λόγω μη καταβολής των υποχρεώσεών του, ενώ οι Ελεγκτές Νομιμότητας εξετάζουν την όλη υπόθεση.

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement