Παγώνουν τα τέλη σε Βάρη, Βούλα, μειώνονται στη Βουλιαγμένη

Τη σταδιακή εξισορρόπηση των δημοτικών τελών που πληρώνουν οι δημότες του ενιαίου δήμου αποφάσισε η Δημοτική Αρχή των 3Β σε συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να παραμείνουν το 2014 τα δημοτικά τέλη και φόρος που πληρώνουν οι κάτοικοι της Βούλας και της Βάρης στα ίδια επίπεδα, ενώ για τη Βουλιαγμένη αποφασίστηκε μείωση 17% που πάλι όμως κρατά τα τέλη της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας σε υψηλότερο επίπεδο από τις άλλες δύο πόλεις.

tspg

Η μείωση των τελών της Βουλιαγμένης, υπήρξε μεταξύ άλλων πιεστικό αίτημα του δημοτικού συμβούλου Ντίνου Καραγεώργου, στην Οικονομική Επιτροπή, ενώ ανάλογα έχει τοποθετηθεί και ο προερχόμενος από τη Βουλιαγμένη αντιδήμαρχος, Διονύσης Κοντονής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η θέσπιση ειδικού χαμηλού συντελεστή για όλους τους αθλητικούς χώρους της πόλης.

Επίσης, δρομολογήθηκε η χρέωση με ενιαίο τρόπο του πλασματικού εμβαδού των μη στεγασμένων επαγγελματικών χώρων. Όπως εξήγησε η διοίκηση, η αλλαγή αυτή κρίθηκε αναγκαία για να μην προκαλείται στρέβλωση του ανταγωνισμού, εξαιτίας του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα εφαρμόζονταν σε κάθε δημοτική ενότητα διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού του πλασματικού εμβαδού για τη χρέωση δημοτικών τελών, με αποτέλεσμα κάποιοι να επωφελούνται και κάποιοι να επιβαρύνονται άδικα.

Στη ΔΕΗ κοινοποιήθηκαν οι παρακάτω συντελεστές ανά κατηγορία:

ΟΙΚΙΕΣ. , € / ανά τ.μ.
ΔΕ. ΒΑΡΗΣ ,1,52
Δ.Ε. ΒΟΥΛΑΣ, 1,52
Δ.Ε. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, 1,76

ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ , € / ανά τ.μ.
Δ.Ε. ΒΑΡΗΣ, 4,63
Δ.Ε. ΒΟΥΛΑΣ, 3,81
Δ.Ε. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ, 6,19

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΗΛΕΚΤΡ/ΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, € / ανά τ.μ.
Δ.Ε. ΒΑΡΗΣ, 0,19
Δ.Ε. ΒΟΥΛΑΣ, 0,15
Δ.Ε .ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 0,17