Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Σταθερά και εξισωμένα τα δημοτικά τέλη για Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα έρθει το 2016 σύμφωνα με τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου συζητείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει της κατάρτισης του Προϋπολογισμού, είναι να παραμείνουν σταθερά τα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά και στο ίδιο ύψος για τα νοικοκυριά των τριών δημοτικών ενοτήτων.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τους επαγγελματικούς χώρους, που παρουσιάζουν αυξομοιώσεις, με ακριβότερη εμπορική περιοχή τη Βουλιαγμένη, τη Βάρη στη μέση και τη Βούλα στο χαμηλότερο συντελεστή.

Αναλυτικά, οι οικίες στις τρεις δημοτικές ενότητες, Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη θα χρεώνονται ενιαία 1,52 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Οι κατηγορίες γενικής χρήσης (στεγασμένοι χώροι, όπως καταστήματα, βιομηχανίες, γραφεία και λοιποί επαγγελματικοί χώροι και οι βοηθητικοί χώροι, κάτω των 6.000 τ.μ.) χρεώνονται ως εξής: Δ.Ε. Βάρης 4,63 ευρώ / τ.μ.,  Δ.Ε. Βούλας 3,81 ευρώ / τ.μ. και Δ.Ε.Βουλιαγμένης 5,87 ευρώ / τ.μ.

Επιπλέον, εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι να εξισωθεί ο Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων και για τις τρεις δημοτικές ενότητες, ενώ μέχρι σήμερα παρουσίαζε διαφοροποιήσεις. Συγκεκριμένα, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 0,19 ευρώ / τ.μ. για τη Βάρη, σε 0,15 ευρώ / τ.μ. για τη Βούλα και σε 0,17 ευρώ / τ.μ. για τη Βουλιαγμένη.

Εισήγηση της διοίκησης είναι για το 2016 να επιβληθεί ενιαίος συντελεστής και στις τρεις δημοτικές ενότητες, στη μέση τιμή: 0,17 ευρώ / τ.μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας