Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Το αθόρυβο έργο της Δημοτικής Αστυνομίας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Την οργισμένη φράση “μα πού είναι επιτέλους η Δημοτική Αστυνομία;” θα την ακούσει κανείς πολύ συχνά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο που οι επισκέπτες των τριών πόλεων αυξάνονται εκθετικά.

Η παράνομη και αντικοινωνική στάθμευση των χιλιάδων ΙΧ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ειδικά στις πιο τουριστικές ζώνες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας, είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιοχής που δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων.

Μπροστά στον όγκο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου των 3Β μοιάζει ανίσχυρη να επιβάλει κανόνες.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεδομένου του δυναμικού της, πρόκειται για μια αρκετά παραγωγική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι η ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας άφησε την υπηρεσία με πολύ περιορισμένο προσωπικό, χωρίς να υπάρχει νομικά η δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε προσλήψεις. Συγκεκριμένα, για περιπολίες στις τρεις πόλεις είναι διαθέσιμοι μόλις 9 υπάλληλοι.

Κι όμως, όπως καταγράφεται στον ετήσιο Απολογισμό για το 2017, η Δημοτική Αστυνομία βεβαίωσε συνολικά 2.550 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κατά μέσο όρο 7 κλήσεις την ημέρα. Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία έλεγξε 770 καταγγελίες πολιτών, ενώ συνέταξε 195 εκθέσεις αυτοψίας εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Ίσως ένας παράγοντας που περιορίζει την αποτελεσματικότητα των Δημοτικών αστυνομικών στο έργο τους κοντά στον πολίτη είναι το γεγονός ότι επιφορτίζονται με καθήκοντα …κλητήρων.

Έτσι διαβάζουμε στον απολογισμό της Υπηρεσίας ότι επέδωσε 730 έγγραφα του δήμου, ενώ έδωσε και 527 βεβαιώσεις για το “γνήσιο της υπογραφής”.

Θα σημειώσουμε επίσης, ότι εντός του έτους οι Δημοτικοί Αστυνομικοί συνέταξαν μόλις 64 εκθέσεις αυτοψίας αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστων χώρων και 33 εκθέσεις αυτοψίας υπαίθριας διαφήμισης, παρόλο που τα φαινόμενα αυτά ανθούν διαχρονικά και ασταμάτητα.

Οι φτωχοί αυτοί αριθμοί προφανώς αντανακλούν τις πολιτικές εντολές της υπηρεσίας να είναι ελαστική με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις τρεις πόλεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας