Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλα

Μια δημοτική χαβούζα στο κέντρο της Βούλας

Ένα κτήριο της ντροπής συντηρεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο κέντρο της Βούλας.

Για την ακρίβεια, το μισοτελειωμένο κτήριο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Οδυσσέως. Προοριζόταν για Γηροκομείο, αλλά σήμερα, πάνω από 20 χρόνια μετά την οικοδόμηση του σκελετού, παραμένει ένας δημοτικός σκουπιδότοπος.

Το μεγάλο γωνιακό οικόπεδο που άφησε ως κληροδότημα στον πρώην Δήμο Βούλας ο κ. Διαμαντόπουλος, σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη της Τεχνικής Υπηρεσίας σε ένα του κομμάτι αλλά και ως τόπος άναρχης απόθεσης άχρηστου δημοτικού υλικού σε όλο το υπόλοιπο.

Το πρόβλημα ξεκινά από την εύκολη πρόσβαση στο μισοτελειωμένο γιαπί. Παρά την περίφραξη, εμείς βρήκαμε την πόρτα ορθάνοιχτη. Αλλά όπως μας ενημέρωσε και ο κάτοικος της περιοχής Νικόλαος Πρωτοψάλτης, παιδιά όλων των ηλικιών περνούν τα απογεύματά τους εκεί, για “εξερεύνηση” και όχι μόνο.

Εμείς ζητάμε το αυτονόητο. Να έρθει ο δήμος με τους εργάτες εδώ και να καθαρίσουν αυτό το δημόσιο αφοδευτήριο. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των παιδιών που μπαίνουν στο χώρο”, μας αναφέρει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Το μόνο που ζητά -για την ακρίβεια το απαιτεί, όπως είναι ευνόητο- είναι καθαριότητα και επιμέλεια του πρασίνου, μιας και τα δέντρα που υπήρχαν ξεράθηκαν όταν κόπηκε το πότισμά τους. Για το ζήτημα έχει απευθυνθεί σε όλους τους δημάρχους που διαδέχτηκαν τον Άγγελο Αποστολάτο. Ουδείς ανταποκρίθηκε, γεγονός που το επισημαίνει με πικρία και απογοήτευση.

Άθλια κατάσταση

Από μια βόλτα στο κουφάρι του κτηρίου καταλαβαίνει κανείς πώς αντιμετωπίζουν τη δημοτική αυτή περιουσία οι δημοτικές αρχές.

Κάθε δωμάτιο του ακινήτου είναι γεμάτο από αχρηστευμένο δημοτικό εξοπλισμό. Πινακίδες οδοσήμανσης, σπασμένα παγκάκια, αχρησιμοποίητα πλακίδια, τσουβάλια με τσιμέντο, παλιά όργανα παιδικής χαράς, παλιές μπασκέτες. Αρκετοί χώροι είναι εμφανές ότι χρησιμοποιήθηκαν και ως αφοδευτήρια, ενώ τα γκράφιτι και τα σπασμένα μπουκάλια μπύρας μαρτυρούν την παρουσία νεολαίας.

Ένα παροπλισμένο ανυψωτικό μηχάνημα σκουριάζει στο προαύλιο, ενώ μεταλλικά κάγκελα, κομμάτια από μάρμαρο και άλλα δομικά υλικά κείτονται κάτω από τον ήλιο.

Ένα λουκέτο και μια μεταλλική πόρτα έκοψε ευτυχώς την πρόσβαση στον όροφο του κτηρίου. Δεν έγινε όμως το ίδιο και με την απότομη σκάλα που οδηγεί στα σκοτεινά υπόγεια…

Ο Δήμος οφείλει να κάνει το αυτονόητο. Να καθαρίσει και να σφραγίσει αυτή την άθλια εγκατάσταση, ώστε να εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτούς τους επικίνδυνους χώρους. Να απολυμάνει την αποθήκη, από όπου εξορμούν ποντίκια και κατσαρίδες. Να φυτέψει και να συντηρήσει το πράσινο ως ελάχιστη αποζημίωση της γειτονιάς για τον οπτικό και πραγματικό ρύπο που έχουν στο κατώφλι τους.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα έφερε με προ ημερήσιας διάταξης ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, ρωτώντας για την καθαριότητα του χώρου αλλά και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι η υπόθεση του κληροδοτήματος βρίσκεται στα δικαστήρια από τους κληρονόμους και ότι ο Δήμος έχει απευθυνθεί στην αρμόδια Διεύθυνση Κληροδοτημάτων.

Ως προς τα άμεσα θέματα στην άθλια αυτή αποθήκη, απέφυγε να απαντήσει.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 8 Ιουλίου 2017)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας