Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικοί σύμβουλοι των 3Β αντιπαρατίθενται για το μέτρο της καραντίνας

Στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μεταφερθεί σε συνθήκες καραντίνας και ο πολιτικός διάλογος σε τοπικό επίπεδο.

Και το μέτρο του περιορισμού των μετακινήσεων εκτός από τοπικές διαστάσεις πυροδοτεί και ευρύτερες πολιτικές συζητήσεις στον Δήμο. Με δεδομένο ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται πλέον με τηλεδιάσκεψη και με περιορισμένες δυνατότητες διαλόγου έξω από το πλαίσιο της ημερήσιας διάταξης, οι δημοτικοί σύμβουλοι αξιοποιούν όλο και περισσότερο το Facebook για τη δημοσιοποίηση των θέσεών τους.

Έτσι εντοπίσαμε μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία μεταξύ πολλών πολιτών και δημοτικών συμβούλων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με θέμα τα πρόσφατα μέτρα επιβολής περιορισμών στις μετακινήσεις, η οποία ξεκίνησε στο προφίλ του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνου Ματόπουλου.

Ο δημοτικός σύμβουλος συνέταξε μια αρκετά αιχμηρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας τη διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ως “εμφανέστατη κοροϊδία” και προαναγγέλλοντας ότι έρχονται αγώνες για την υπεράσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που καταστρατηγούνται με αφορμή μόνο – όπως υποστηρίζει – την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συζήτηση εμπλέκονται ο δημοτικός σύμβουλος του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, Νατάλης Πέτροβιτς, η δημοτική σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Ανθή Βέλλη και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αθανασίου. Στους διαλόγους παρεμβάλλονται αρκετοί πολίτες, με τον διάλογο να παίρνει πολλές φορές άσχημη τροπή με προσωπικές αιχμές και επιθέσεις, καθώς συμμετέχουν και ψευδώνυμα προφίλ.

Από τα όσα διαμείφθηκαν, κρατήσαμε έναν πυρήνα επιχειρημάτων για την αναπαράσταση της ουσίας της ενδιαφέρουσας συζήτησης:

Θάνος Ματόπουλος (από την αρχική ανάρτηση):

Με δεδομένη τη στήριξη των φιλικών και καλά ταϊσμένων μέσων μαζικής επικοινωνίας, προσπαθούν να πείσουν την πληττόμενη κοινωνία με επικοινωνιακά μέσα ότι εφαρμόζουν πάντοτε πετυχημένες πολιτικές. Οι πολίτες τους πήραν χαμπάρι και δεν αποδέχονται την εμφανέστατη κοροϊδία αδιαμαρτύρητα. Οι αντιδράσεις φουντώνουν και σύντομα (μετά την πανδημία) θα διεκδικήσουν δυναμικά όλα όσα καταργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και είχαν κατακτηθεί με λαϊκούς αγώνες. Μένουνε μέσα, όχι όμως αδρανείς ενάντια σε πολιτικές και πρακτικές που καταργούν ή υποθηκεύουν Κοινωνικά – Πολιτικά – Εργασιακά – Πολιτιστικά – Περιβαλλοντικά – Οικονομικά δικαιώματα και κατακτήσεις αυτά δεν εκχωρούνται και δεν αναστέλλονται. Μένουμε σπίτι με αλληλεγγύη και μένουμε ενεργοί και δυνατοί για τους αγώνες που έρχονται.

Νατάλης Πέτροβιτς:

Φαντάσου τον Αλέξη και τον Πολάκη να αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα. Θα ήμασταν όλοι 3 μέτρα κάτω.

Αργύρης Καλλιανιώτης:

Από ότι ξέρω ο Πολάκης πήρε το πτυχίο του με άριστα επειδή διάβαζε. Δεν του το στείλαν στο σπίτι επειδή φώναζε δυνατά και Α και ΟΥ και ΔΑΠ Νου Δου Φου Κου, όπως συνέβη με τον Κικίλια. Εξάλλου για τις πράξεις και παραλείψεις μιας κυβέρνησης που ήδη μέτρα 17 μήνες στην εξουσία δεν ψάχνουμε για συγκρίσεις με τις προηγούμενες. Οι όποιες ευθύνες είναι αποκλειστικά δικό της έργο. Εντύπωση μου κάνει γιατί βλέπω αυτό το σχόλιο να το αναπαράγετε διάφοροι σοβαροί και μη.

Γιώργος Κότσαλης:

Αναρωτιέμαι μέχρι πότε η ΝΔ θα χρησιμοποιεί ως άλλοθι την αντίληψη που η ίδια έχει για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και πάντως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πτώχευσαν τη χώρα μας και ο ΣΥΡΙΖΑ την έστησε στα πόδια της βγάζοντας την από τα μνημόνια. Ακόμα η ΝΔ με το απόθεμα, το γνωστό μαξιλάρι, και τη ρύθμιση του χρέους από το ΣΥΡΙΖΑ πορεύεται. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, και όχι τα άνευ σημασίας περί τσιγάρων κλπ του Πολάκη.

Ανδρέας Τσώλης:

Η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη τρέμω όμως στην ιδέα να είχαμε Πολάκη και Αλέξη, τι θα γινότανε, οπότε σας παρακαλώ όταν μιλάμε για θέματα υγείας δεν μπορώ να μην θυμάμαι το κάπνισμα του Πολάκη και την ιδεολογία τις αριστεράς . Έλεος πια.

Χρήστος Πετράκος:

Η πρωτοβάθμια περίθαλψη, νομίζω αυτήν περιγράφετε, δεν είναι στρατηγική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης αφού αν και είναι αυτονόητη είναι αντίθετη στα συμφέροντα που υπηρετεί. Από αυτή την άποψη, με αυτή την κυβέρνηση θα πάει τσάμπα και αυτό το λοκντάουν και τα επόμενα. Όπως είπαν, δεν θα πετάξουν λεφτά για την υγεία των πολιτών φτιάχνοντας ΜΕΘ.

Αλέξανδρος Αναστασάκης:

Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε και καταλήξαμε στο δεύτερο λοκντάουν. Αντί δηλαδή να είχαμε εκμεταλλευθεί τον χρόνο που εξασφαλίσαμε μετά το 1ο λοκντάουν (βλέπε υποδείξεις Κουρέττα, Ιωαννίδη, προέδρου Επιδημιολογων Βανταρακη κ.ά.) επικράτησε αυτάρεσκη ραστώνη και ξαναπάμε σε 2ο λοκντάουν με την πλάτη στον τοίχο και χωρίς στρατηγική. Υπήρχε στρατηγική και δεν την εφαρμόσαμε (τις πολιτικές κριτικές τις αφήνω σε σας). Να πω μόνο μία στρατηγική βελτίωση, αντιγράφοντας τον ιατρό κο Παππα από Ιωάννινα: έστω και την ύστατη στιγμή, επιτέλους αποκέντρωση. Ορίστε ανεξάρτητα κέντρα λήψης τοπικών υγειονομικών αποφάσεων στα Γιάννενα, στη Σαλονίκη, στα Χανιά, στην Πάτρα αλλού. Αμέσως αφαιρείται το χειρόφρενο της ελληνικής γραφειοκρατίας, οι αποφάσεις για τοπικές μαζικές, στοχευμένες σε υποπληθυσμούς, κυλιόμενες, συνεχείς ιχνηλατήσεις θα γίνονται σε πραγματικό χρόνο και όχι με καθυστέρηση εβδομάδων. Έτσι θα προκύψει άμεση απομόνωση ευάλωτων και μη μεταδοτών. Έτσι θα προληφθεί η παράλυση της κοινωνίας από οριζόντια μέτρα. Έτσι θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, που κάνουν τώρα τις δουλειές των Κέντρων Υγείας, των Κέντρων Απομόνωσης, των κόμβων υπόθαλψης της εξάπλωσης της επιδημίας τελικά. Ας αρχίσει κάτι από τώρα, μην πάει τσάμπα και το 2ο λοκντάουν. Προτάσεις στρατηγικής υπάρχουν.

Ανθή Βέλλη:

Είναι εντυπωσιακό (και δυσάρεστο) το γεγονός ότι για κάποιους συμπολίτες μας το μένος τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ τους κρύβει τις τραγικές συνέπειες της διακυβέρνησης της ΝΔ. Δεν είμαστε οπαδοί ομάδων. Ενεργοί πολίτες είμαστε και η κριτική στο κόμμα που υποστηρίξαμε (που αυτή τη στιγμή κυβερνά και τα χει κάνει μαντάρα) είναι πιο σημαντική για τον τόπο απ’ την κριτική σε αλλά κόμματα… πόσο μάλλον της αντιπολίτευσης… Η πανδημία είναι ένα γεγονός, η αντιμετώπισή της όμως είναι θέμα πολιτικής. Η ΝΔ τα έκανε μαντάρα, γιατί οι νεοφιλελεύθερες άποψης της δεν επιτρέπουν καμία κοινωνική δαπάνη που να ενισχύει τις δημόσιες δομές της υγείας, της παιδείας, των συγκοινωνιών, της προστασίας της εργασίας… Αλλα αυτά μάλλον δεν αγγίζουν όλους μας το ίδιο….

Δημήτρης Αθανασίου:

Όταν παίρνει μέτρα η κυβέρνηση λέει η αντιπολίτευση άργησε… Εάν τα έπαιρνε νωρίτερα θα έλεγε… γιατί τα πήρε για να καταστρέψει κόσμο… Το αυγό τη κότα ή η κότα το αυγό;


Η συζήτηση μέχρι την ώρα της καταγραφής είχε 91 σχόλια, από τα οποία έγινε επιλογή, ενώ παραλείφθηκαν και για λόγους ευκολίας στην ανάγνωση κάποια κομμάτια μεμονωμένων σχολίων. Δείτε όλη τη συζήτηση της αρχικής ανάρτησης εδώ:

Από σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες βιώνουν την μαυρίλα που αποτυπώνει και ο σημερινός χάρτης της κυβέρνησης για τον…

Δημοσιεύτηκε από Thano Mato στις Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement