Connect with us

Hi, what are you looking for?

Παραπολιτικά

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των 3Β μέσα από τα «παράθυρα» της τηλεδιάσκεψης

Μια εξαιρετικά πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση 6,5 ωρών διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Η διαδικασία μεταδόθηκε ζωντανά από τα διαδικτυακά κανάλια του Δήμου και την παρακολούθησαν δεκάδες δημότες – μέχρι και 50 άτομα παρακολουθούσαν ταυτόχρονα από τη σελίδα του Δήμου στο Facebook.

Όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη διαδικασία, ακόμη και αν δεν μιλά κανείς, μοιράζεται μέσω της κάμερας που ανοίγει από τον προσωπικό του χώρο διάφορες πληροφορίες και όλα αυτά αποκτούν ένα ενδιαφέρον όταν μιλάμε για μια δημόσια διαδικασία που γίνεται με τη μεσολάβηση μιας τεχνολογίας με την οποία αρκετοί δεν έχουν καν εξοικειωθεί.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Ψαλλίδας, πραγματικά ξεχώρισε διότι καθόλη την πολύωρη διαδικασία δεν έβγαλε ούτε για δευτερόλεπτο τη μάσκα του, αφού χρησιμοποίησε το γραφείο του στο Δημαρχείο, όπου δεσπόζει η διάσημη εργατική φωτογραφία του διαλείμματος των οικοδόμων πάνω σε έναν ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης.

Αδικημένος από την αυτοσχέδια σκηνοθεσία της εικόνας που μεταδιδόταν ήταν ο αντιδήμαρχος Νίκος Βάσης, το παράθυρο του οποίου έπεσε πάνω στο σήμα του δημοτικού webTV.

Ένας από τους πιο έμπειρους στα νέα μέσα δημοτικούς συμβούλους, ο Φινλανδός Τέμου Λέχτινεν, κατάλαβε ότι τα χρώματα στην εικόνα του ρέπουν προς το πορτοκαλί αφύσικα και έλυσε το θέμα γρήγορα.

Αυθεντική όπως πάντα, η Δήμητρα Σουτόγλου έστησε την κάμερα εκεί όπου την βόλευε περισσότερο, κι ας είχε φόντο την κουζίνα.

Κάτι δεν πήγε καλά στον φωτισμό του δωματίου όπου παρακολουθούσε τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος.

Από τα πιο επιμελημένα “παράθυρα” αυτό της Βίκυς Σφήκα, που αποκάλυψε μια όμορφη γωνία του σπιτιού της.

Είναι πρόσφατη η επαφή του Κώστα Σφέτσα με τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και δεν θα περιμέναμε τόσο γρήγορα να βρει την πιο κολακευτική γωνία για να στήσει την κάμερά του.

Άνεση στο χώρο και παράλληλη εργασία στον υπολογιστή για την Όλγα Πολίτη, που μάλλον οι τηλεδιασκέψεις είναι στη δεύτερή της φύση.

Δεν είναι φάντασμα, είναι η καρέκλα γραφείου του Βασίλη Παπαδόπουλου, που απουσίαζε για κάποια λεπτά, αφήνοντας την κάμερα ανοιχτή.

Άτιμη τεχνολογία! Για να ζητήσουν το λόγο από τον πρόεδρο, οι αρχηγοί των παρατάξεων της Αριστεράς έπρεπε να επιλέξουν είτε χεράκια που χειροκροτούν, είτε χεράκι που κάνει like. Τίποτα από τα δύο δεν ήταν η πραγματική επιλογή του Θάνου Ματόπουλου και του Κώστα Πασακυριάκου.

Λίγο εμφανίστηκε εντός παραθύρου ο Κυριάκος Κικίλιας που παρακολούθησε τη συνεδρίαση από υπολογιστή στο Δημαρχείο, κι αυτό το διάστημα μας έδειξε αρκετή ώρα το βίντατζ κινητό του τηλέφωνο.

Αντικειμενικά μιλώντας, το πιο επαγγελματικό κάδρο στο “παράθυρο” το πέτυχε ο μάλλον αδιάφορος για τη νέα τεχνολογία και την εικόνα του Διονύσης Γεωργουλόπουλος.

Ο Δημήτρης Γεωργιάκος μας έδειξε ότι απολαμβάνει να “ατμίζει” πυκνό καπνό, κάτι που θα στερείτο σε διά ζώσης συνεδρίαση.

Την αγάπη της για την αγιογραφία αποκάλυψε η αντιδήμαρχος Μαίρη Φουρναράκη στο λιτό φόντο που επέλεξε να δείξει.

Εκεί κάποιες φορές καθόταν ο Δημήτρης Δαβάκης.

Τα καλά της τηλεδιάσκεψης είναι ότι μπορείς να μιλάς άνετα από τον καναπέ σου, όπως έκανε ο Μανώλης Δασκαλάκης.

Λάτρης της τέχνης και ζωγράφος η ίδια, δεν θα περίμενε κανείς λιγότερο χρώμα στην εικόνα της Μαρίας Μπραϊμνιώτη.

Άλλο ένα βίντατζ σπίτι μας ανοίχτηκε, αυτό του αντιδημάρχου Λευτέρη Αργυρουδάκη με τον πολυέλαιο να δεσπόζει.

Μαίρη Φουρναράκη

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement