Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

Ο Χρήστος Διονυσόπουλος μιλά για τη Μάχη του Μαραθώνα

O Δήμος Μαραθώνα και το Παράρτημα Μαραθώνα της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών “Παναθηναϊκή”, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της μάχης του Μαραθώνα, διοργανώνουν διάλεξη την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Η διάλεξη θα γίνει στις 11.30 π.μ, στο Μουσείο Μαραθώνιου Δρόμου (Λεωφόρος Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου, Μαραθώνας), με κεντρικό ομιλητή τον Χρήστο Διονυσόπουλο.

Ο Βουλιαγμενιώτης Χρήστος Διονυσόπουλος, που τιμήθηκε με Βραβείο της Αναδημίας Αθηνών για το βιβλίο του “Η Μάχη του Μαραθώνα. Ιστορική και Τοπογραφική Προσέγγιση” θα μιλήσει με θέμα τη Μάχη του Μαραθώνα και τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Μουσείο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

maxi_marathona

Το βιβλίο του Χρήστου Διονυσόπουλου περιέχει όλες τις αρχαίες πηγές και όλες τις επιστημονικές θεωρίες για τη μάχη του Μαραθώνα. Παρέχει πλήρη βιβλιογραφία (από το 17ο αιώνα μέχρι σήμερα), πλούσια εικονογράφηση με σπάνιους παλαιούς χάρτες και προτείνει ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες λύσεις για όλα τα προβλήματα που αφορούν την κοσμοϊστορική μάχη του 490 π.Χ.

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το έργο κρίνοντας ότι «αποτελεί την πληρέστερη, και πλέον διεξοδική και την πλέον άρτια επιστημονικώς πραγμάτευση της Μάχης του Μαραθώνα και ότι ο συγγραφέας, με συνθετικές και κριτικές ικανότητες, μας προσφέρει σημαντική αρχαιολογική και ιστορική μονογραφία για το ζήτημα της μάχης η οποία θα παρέχει υπηρεσίες στην επιστήμη επί μακρά έτη» (Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, Δεκ. 2014).

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement