Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ’εξακολούθηση και απείθεια κατ’ εξακολούθηση ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, σε βάρος των δημάρχων των Δήμων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, οι οποίοι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

simosrousos

tspg

 

xalandriou

Οι διώξεις ασκήθηκαν μετά από προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία έδωσε και τη σχετική παραγγελία. Την προανάκριση θα διενεργήσει ο αρμόδιος πταισματοδίκης.

 

ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου: Η αγωνίστρια δήμαρχος διώκεται γιατί στηρίζει τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση στήριξης της δημάρχου Ζωγράφου εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί τονίζεται ότι «η αγωνίστρια Δήμαρχος διώκεται γιατί στηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών Ζωγράφου».Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη και μαζί της η διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, είναι η πρώτη που διώκεται ποινικά για «παράβαση καθήκοντος και απείθεια κατ εξακολούθηση»! Σημειώνει ότι «η προσπάθεια της τροϊκανής κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου για νέες απολύσεις και για πλήρη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρήκε μπροστά της τους αγωνιστές δημάρχους της Αριστεράς»