Ντοκουμέντο: "Δεν αντιδράσαμε" στην κατάργηση των ΑΤ Βούλας και Βάρης

Ντοκουμέντο: “Δεν αντιδράσαμε” στην κατάργηση των ΑΤ Βούλας και Βάρης

Την παραδοχή ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν προέβαλε αντιρρήσεις για τη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων σε ένα, έκανε εγγράφως ο ίδιος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. 

Όπως προκύπτει από την αλληλογραφία του δημάρχου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Κ. Τσουβάλα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος υιοθέτησε την τακτική της μη αντίδρασης στο σχέδιο της ΕΛΑΣ εκτιμώντας ότι η ηγεσία της Αστυνομίας “γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε τις επιχειρησιακές διαστάσεις του εγχειρήματος”.

Τι έγραψε συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης:

Τελικά, όμως αποδείχθηκε ότι η στελέχωση του ενιαίου αστυνομικού τμήματος στη Βουλιαγμένη για την οποία είχε πάρει διαβεβαιώσεις ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ήταν …εικονική.

Στη Βάρη που είχε 22 οργανικές θέσεις, υπηρετούσαν πραγματικά 16 αστυνομικοί υπάλληλοι, στη Βούλα με 44 οργανικές θέσεις μόνο 12 έδιναν το παρών και στη Βουλιαγμένη που είχε 46 οργανικές θέσεις υπηρετούσαν μόλις 17.

Και αφού ήρθε η διάψευση των προσδοκιών ότι με λιγότερα Αστυνομικά Τμήματα θα ήταν καλύτερη η αστυνόμευση (αναμενόμενη για τους περισσότερους), ο δήμαρχος προχώρησε σε …απειλές προς την Ελληνική Αστυνομία ότι “θα αναγκαστούμε να προβούμε σε δημόσια διαμαρτυρία και καταγγελία με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας”.

Mια απειλή πάντως που δεν πραγματοποιήθηκε.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα με νέα ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β ο Δημήτρης Δαβάκης, ο οποίος και προχώρησε στην αποκάλυψη της επιστολής Κωνσταντέλλου προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Δείτε όλη την επιστολή εδώ.