Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Δημοσθένης Δόγκας: Με “Βούληση” και σθένος ανανέωση

Το μήνυμα “Τώρα Ανανέωση Παντού”, εξέπεμψε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του νέου συνδυασμού “Δημοτική Βούληση”.

Παρουσία όλων των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και αρκετών της περιφέρειας Αττικής, ο Δημοσθένης Δόγκας παρουσίασε τη Διακήρυξη Αρχών του συνδυασμού του, σύμφωνα με τις οποίες, όραμα της “Δημοτικής Βούλησης” είναι ο Δήμος να είναι αυτάρκης και να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες των δημοτών, σκοπός είναι να χαράξει μια πρωτοποριακή πολιτική στο Δήμο που να διασφαλίζει τους τρόπους και τα μέσα για καλύτερη ποιότητα ζωής, συμβάλλοντας συγχρόνως στις παροχές υγείας και ασφάλειας για όλους τους κατοίκους, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσει ο Δήμος με διαφάνεια, ειλικρίνεια και ανταποδοτικότητα.

Ο νέος συνδυασμός καλεί όλους τους κατοίκους του τόπου, όλους τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τους τοπικούς φορείς, να συνταχθούν μαζί του για να συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα για να γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης “Δήμος Πρότυπο” σε όλη την Ελλάδα.

Στο τέλος της παρουσίασης, ο Δημοσθένης Δόγκας με τη δήλωση: “Εγώ, αυτό το υπογράφω!”, υπέγραψε το κείμενο της διακήρυξης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” ξεκαθάρισε ότι ο υπό κατάρτιση συνδυασμός θα είναι ανεξάρτητος, ενώ ως κριτήριο ενδεχόμενων συνεργασιών έθεσε τη συμφωνία με τη Διακήρυξη της “Δημοτικής Βούλησης”. Όπως είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, η σύνθεση του δημοτικού συνδυασμού θα ανακοινωθεί σε μεγάλη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ένα χαρακτηριστικό κομμάτι από τη διακήρυξη της  “Δημοτικής Βούλησης”:

Με Βούληση και Σθένος:

 • Σεβόμαστε απόλυτα τις δημοκρατικές διαδικασίες.
 • Λαμβάνουμε αποφάσεις και θέσεις που είναι σύμφωνες με τις αρχές της λογικής, της κοινωνικής ισότητας και της δικαιοσύνης.
 • Αναπτύσσουμε τις απόψεις μας και το πρόγραμμά μας με βάση την ενδυνάμωση και την προβολή της επιχειρηματικότητας του Δήμου και του κάθε δημότη.
 • Υιοθετούμε την αρχή της ανταποδοτικότητας προς όλους, επιβραβεύοντας την παραγωγικότητα. Οι κοινωνικοί φορείς θα βραβεύονται σύμφωνα με την ενεργή συμμετοχή τους στις δράσεις του Δήμου, την πρωτοβουλία και το εθελοντικό ήθος που επιδεικνύουν.
 • Αντιτιθέμεθα στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και σε όλα τα επαχθή μέτρα που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
 • Μαχόμαστε για το δικαίωμα της προσβασιμότητας όλων των κατοίκων.
 • Επαινούμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις ευγενείς χορηγίες και τις δωρεές.
 • Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό, τη συλλογική αυτή δύναμη που έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζει τις ανθρώπινες ικανότητες, και όχι απλώς να αθροίζει ατομικά αποτελέσματα.
 • Στηρίζουμε την απελευθέρωση των Αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου και μαχόμαστε για την ανάδειξη, ενοποίηση και προβολή του αρχαιολογικού, πολιτιστικού, ιστορικού και φυσικού πλούτου του τόπου μας.
 • Συμβάλλουμε στο έργο των Αθλητικών, Πολιτιστικών και Παραδοσιακών Συλλόγων του Δήμου μας, αντιλαμβανόμενοι την αξία και την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους.
 • Δεσμευόμαστε ότι κάθε απόφαση θα είναι προς όφελος των δημοτών και του Δήμου καθώς και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στις οικονομικές συναλλαγές.

κλειδαράς Σπανός
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement