Δημοσθένης Δόγκας: "Είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες"

Δημοσθένης Δόγκας: “Είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες”

Επιστολή απολογισμού από τον προεκλογικό του αγώνα απευθύνει στους συμπολίτες του ο υποψήφιος βουλευτής Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Δημοσθένης Δόγκας.

Σε αυτήν αναφέρονται οι κύριοι σταθμοί από τις περιοδείες και τις επαφές που είχε κατά τις προηγούμενες ημέρες.

Ολόκληρο το κείμενο:

Αγαπητοί συμπολίτες,

λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη ώρα της κάλπης στέκομαι ενώπιόν σας για ένα σύντομο απολογισμό αυτής της πυκνής προεκλογικής περιόδου.

Δηλώνω “παρών” για να σταματήσουν οι προδότες να διαφεντεύουν αυτή τη χώρα.

Δηλώνω “παρών” για σας που είστε ακόμη πατριώτες.

Δηλώνω “παρών” για να σταματήσουμε τη συγκυβέρνηση της εθνικής καταστροφής.

Κατά τη διάρκεια αυτής της βραχείας περιόδου:

Η συνάντηση που είχαμε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαυρεωτικής και Μεσογαίας, κ. Νικόλαο, μας γέμισε δύναμη ψυχής για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία και μας στερέωσε την πίστη ότι ο ελληνισμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκοπεί από το χριστιανισμό.

Τα μηνύματα που έλαβα από όλους εσάς, τα προβλήματα που συζητήσαμε, οι λύσεις που αναζητήσαμε, η προσωπική σχέση που ξεκινήσαμε, είναι η αρχή μόνο για ένα πολύ όμορφο ταξίδι που έχει μέλλον

Με την επίσκεψή μας στο Γενικό Νοσοκομείο της Βούλας “Ασκληπιείο”, αναδείξαμε το μείζον θέμα της υγείας στην περιφέρεια Αττικής. Ενώσαμε τη φωνή μας με αυτήν των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της Ανατολικής Αττικής που ζητούν νέο νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, διατυπώσαμε προτάσεις ανάπτυξης του τόπου μας, όπως την προώθηση του νοσοκομειακού τουρισμού στη Βούλα.

Η συνεργασία που είχαμε με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, μας στερέωσε την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από επενδύσεις στην Παιδεία. Γι’ αυτό υιοθετήσαμε αμέσως το αίτημα να ενισχυθεί το ΕΠΑΛ Λαυρίου με ειδικότητες επαγγελμάτων της θάλασσας.

Η περιοδεία που είχαμε στις σεισμόπληκτες περιοχές και στους ανθρώπους που από το 1999 στεγάζονται σε ακατάλληλες συνθήκες, μας εδραίωσε τη γνώμη ότι μόνο με δραστικές πολιτικές παρεμβάσεις που θα στηρίζουν την απασχόληση και θα κινητοποιούν άμεσα την οικονομική δραστηριότητα μπορούν οι άνθρωποι να προοδεύσουν, ακόμη κι αν έχουν χτυπηθεί σκληρά από τις συνθήκες.

Στον Κάλαμο ακούσαμε τους κατοίκους να μιλούν για έναν τόπο παρατημένο, με διαβρωμένο έδαφος και βλάβες στην ύδρευση.

Στον Ασπρόπυργο, στην Μάνδρα και στα Λιόσια πληροφορηθήκαμε για την κακή πρακτική της καύσης των καλωδίων και προτείναμε νέους τρόπους ανακύκλωσης, φιλικής στο περιβάλλον, που μπορεί να δώσει απασχόληση στην περιοχή.

Χρησιμοποιήσαμε το σύντομο τηλεοπτικό χρόνο που μας δόθηκε για να αναδείξουμε το ζήτημα του χρέους, των ληστρικών επιτοκίων και των επαχθών όρων που έφεραν τα μνημόνια, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στο να συνεχίσει η κατάσταση αυτή για τη χώρα μας.

Με την παρέμβασή μας σε τηλεοπτικές συζητήσεις αναδείξαμε την κυνικότητα των μέχρι σήμερα κυβερνώντων. Αποκορύφωμα η δήλωση πρώην υπουργού της ΝΔ ότι “πολύ σημαντικότερο είναι με τι επιτόκιο δανειστήκαμε” σε απάντηση της καταγγελίας μας ότι χιλιάδες συμπολίτες μας αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους.

Στις δεκάδες συναντήσεις που είχαμε με δημότες της ανατολικής και δυτικής Αττικής πήραμε θετικά σχόλια για το πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης που κατέθεσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το οποίο ζητά πρώτα απ’ όλα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Τα μηνύματα που έλαβα από όλους εσάς, τα προβλήματα που συζητήσαμε, οι λύσεις που αναζητήσαμε, η προσωπική σχέση που ξεκινήσαμε, είναι η αρχή μόνο για ένα πολύ όμορφο ταξίδι που έχει μέλλον. Γιατί είμαστε εδώ πρωτίστως για τους Έλληνες και για την Ελλάδα.

Δημοσθένης Δόγκας

Υποψήφιος Βουλευτής Αττικής | Ανεξάρτητοι Έλληνες