Δίπλα στο Ασκληπιείο ο Δημοσθένης Δόγκας

Δίπλα στο Ασκληπιείο ο Δημοσθένης Δόγκας

Σημαντική επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» της εκλογικής περιφέρειας Αττικής (πρ. υπόλοιπο Αττικής) κ. Δημοσθένης Δόγκας στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, με στόχο την ενημέρωσή του για την λειτουργία του νοσοκομείου αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σταύρος Μονεμβασιώτης, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Σημείωσε, κυρίως, την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού και την υποστελέχωση ορισμένων τομέων όπως αυτός του τομέα των νοσηλευτών, των τραυματιοφορέων και των εργατών. Παράλληλα όμως, τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος στην εξυπηρέτηση των ασθενών και αυτό οφείλεται στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Τόνισε ότι το Ασκληπιείο καλύπτει, απρόσκοπτα, περιστατικά από όλο το τμήμα της Νότιας Αττικής.

Ο κ. Δόγκας αναφέρθηκε στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής για την ίδρυση νέου νοσοκομείου, το οποίο θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Ασκληπιείο και θα καλύπτει τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας των κατοίκων σε απομακρυσμένες από τη Βούλα περιοχές.

IMG_2139Επίσης, συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου και υπογράμμισε ότι στόχος πρέπει να είναι η ανακαίνιση των πτερύγων του, καθώς κάποιες εμφανίζουν σημάδια φθοράς και καταπόνησης. Επισήμανε την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, σημείο που αποτελεί την μοναδική λύση για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, σημείωσε την ανάγκη στήριξης του Ασκληπιείου από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ευρύτερα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τέλος, ο κ. Δημοσθένης Δόγκας ανέπτυξε στον Αν. Διοικητή τις ιδέες του για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την προώθηση του νοσοκομειακού τουρισμού στη Βούλα, μέσω της σύνδεσης του ιστορικού νοσοκομείου με την επαναλειτουργία του πρώην κάμπινγκ στη Βούλα.

Ο Δημοσθένης Δόγκας δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο «Ασκληπιείο» Νοσοκομείο, γεγονός που πραγματώνει επί πολλά χρόνια ο ίδιος και η οικογένειά του, ενώ και οι δύο συμφώνησαν σε στενή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του νοσοκομείου.