Δόγκας: Μελέτες για τη Β πλαζ Βούλας, όχι για παράνομες χωματερές (video)

Δόγκας: Μελέτες για τη Β πλαζ Βούλας, όχι για παράνομες χωματερές (video)

Ευθεία επίθεση στη δημοτική αρχή για τις προτεραιότητές της στα περιβαλλοντικά ζητήματα εξαπέλυσε η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο επικεφαλής της, Δημοσθένης Δόγκας, με αφορμή της συζήτηση που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με ανακοίνωσή της, η παράταξη του Δημοσθένη Δόγκα αναφέρει:

Βαθύ προβληματισμό πρέπει να προκαλέσουν στους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και τους κατοίκους όλου του Λεκανοπεδίου οι δηλωθείσες περιβαλλοντικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης στις 16 Φεβρουαρίου 2015 ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέρριψε πρόταση της Δημοτικής Βούλησης και του Δημοσθένη Δόγκα για τη διεξαγωγή μελέτης που θα αφορά τα όμβρια ύδατα που καταλήγουν στη Β’ πλαζ Βούλας και μολύνουν την παραλία. Ο Δήμαρχος είπε για να αιτιολογήσει τη στάση του ότι δεν μπορεί να εγκριθεί από το κράτος δαπάνη για εκπόνηση τεχνικής μελέτης σε χώρο που τυπικά δεν ανήκει στον Δήμο, όπως η Β’ πλαζ Βούλας.

Κι όμως, στην τελευταία αναμόρφωση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού του Προγράμματος, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ψήφισε και ενέγραψε ποσό 8.000 ευρώ για εκπόνηση μελέτης εντός ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ο οποίος λειτουργεί παράνομα σε χώρο που επίσης δεν ανήκει στον Δήμο και μάλιστα, προστατεύεται περιβαλλοντικά ως αναπόσπαστο κομμάτι της Λίμνης Βουλιαγμένης!

Η πρόταση του Δημοσθένη Δόγκα αφορά στη διαχείριση των ομβρίων υδάτων που λιμνάζουν περιμετρικά του φράχτη της Β’ πλαζ Βούλας και την απομάκρυνση των τσιμεντένιων όγκων της παραλίας, που δημιουργούν την απόθεση του ιζήματος, με αποτέλεσμα τη μόλυνση των θαλάσσιων υδάτων της παραλίας. Θέση της Δημοτικής Βούλησης είναι ότι για να παραδοθεί η σημαντική αυτή παραλία εκ νέου στους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί τεχνική μελέτη και ανάλογα έργα στην πλαζ, ώστε να καταστούν τα νερά της και πάλι ασφαλή και καθαρά.

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή αρνείται την προοπτική αυτή για λόγους που δεν κατανοούμε. Όπως αποδεικνύει η σπουδή της για την εκπόνηση Μελετών στη Βουλιαγμένη για εντελώς ακατάλληλες εγκαταστάσεις, προσχηματικά και μόνο επικαλείται το καθεστώς ιδιοκτησίας της Β’ πλαζ Βούλας.

Η Δημοτική Βούληση καλεί τη διοίκηση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της για το περιβάλλον και να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ανεκτίμητης αξίας ακτογραμμή, η οποία ακόμη και σήμερα μένει κλειδωμένη για τους πολίτες.

Είναι θέμα πολιτικής και δημοτικής βούλησης.