Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Εφ΄ όλης της ύλης σφυροκόπημα από τον Δημοσθένη Δόγκα (video)

Σειρά σοβαρών ζητημάτων που αφορούν την καθημερινότητα στις τρεις πόλεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έθεσε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Βούληση, Δημοσθένης Δόγκας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015.

Κάγκελα στο Πάρκο Ηρώων

Παρέμβαση για τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας και τη διαφύλαξη της νομιμότητας έκανε ο Δημοσθένης Δόγκας, μιλώντας για την περίφραξη του Πάρκου Ηρώων της Βούλας, η οποία αυθαίρετα αφαιρέθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης ρώτησε για το αν έχει βρεθεί η αφαιρεθείσα περίφραξη, καθώς τυχόν απώλειά της επιφέρει σημαντικές κυρώσεις για τον Δήμο, με δεδομένο ότι χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους. Επιπλέον, επισήμανε τον κίνδυνο για τα παιδιά που χρησιμοποιούν το χώρο.

Ενώ ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε άγνοια για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ενημέρωσε το Σώμα ότι η περίφραξη βρίσκεται στο δημοτικό χώρο του εκκλησιαστικού κάμπινγκ στο Καβούρι, σημειώνοντας ότι σύντομα θα επιστρέψει στη θέση της.

Υδρούσα

“Ήταν λάθος να μην καταλογίσει η Πολεοδομία μας παραβάσεις κατά την αυτοψία που έκανε στη νήσο Υδρούσα”, τόνισε σχετικά με το μείζον ζήτημα της δρομολογημένης επένδυσης ο Δημοσθένης Δόγκας, προκαλώντας σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. “Να σεβαστούμε τους Συλλόγους και τις αποφάσεις που λαμβάνουν, άλλωστε πιστεύω ότι όλοι ομονοούμε στο συγκεκριμένο θέμα”, τόνισε εκ μέρους της Δημοτικής Βούλησης ο επικεφαλής της.

Ασφάλεια και επιτήρηση δημοτικής περιουσίας

Με αφορμή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δαπανήσει πόρους για αγορά και εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης για την επιτήρηση των δημοτικών εγκαταστάσεων, ο Δημοσθένης Δόγκας έθεσε σειρά ερωτημάτων. Πρώτον, αν η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο είναι η ίδια με αυτήν που εγκατέστησε σύστημα συναγερμού στο Δημαρχείο, όπου κατά την προεκλογική περίοδο παρατηρήθηκε μια περίεργη παραβίαση με στόχο το γραφείο του πρώην Δημάρχου. Δεύτερον, αν προτίθεται η δημοτική αρχή να δώσει τη διαχείριση της ασφάλειας σε ιδιωτική πιστοποιημένη εταιρεία. Τρίτον, πώς θα εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας.

Θέσεις στάθμευσης ταξί στην πλατεία Βούλας

Ο Δημοσθένης Δόγκας ανέφερε ότι παρά την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, σχετικά με την πιάτσα ταξί της Βούλας, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται λίγες θέσεις για ταξί, όπως άλλωστε πρότεινε σχετική μελέτη του ΟΑΣΑ, σήμερα ακόμα επικρατεί χάος από τους αυτοκινητιστές της πλατείας, οι οποίοι καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης ΙΧ. Ζήτησε να μπει τάξη στο χώρο και να τεθεί πινακίδα του ΚΟΚ που να απαγορεύει τη στροφή δεξιά από το χώρο του πάρκινγκ στην οδό Ζεφύρου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μηλαδέζα

Την πρόταση κατοίκων της οδού Σαντορίνης (Πάρου) στη Μηλαδέζα να μονοδρομηθεί μετέφερε στους αρμόδιους αντιδημάρχους ο Δημοσθένης Δόγκας, διαβάζοντας σχετικό μήνυμα από δημότη της περιοχής. Πρόκειται για την πρώτη παράλληλο της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, που γίνεται συχνά εναλλακτική λύση για οδηγούς σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα της οδού.

Λίστα αναδόχων μελετών

Ο Δημοσθένης Δόγκας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να δημοσιοποιήσει τη λίστα των μελετητών που ανέλαβαν έργα του Δήμου με απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο. “Είναι καθολική η απαίτηση των δημοτών για διαφάνεια”, τόνισε ο σύμβουλος της Δημοτικής Βούλησης θέτοντας το αίτημα να δημοσιοποιείται κάθε ανάλογη απόφαση στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σπίτι Πολιτισμού

Τη γνωμοδότηση της επίτιμης Συμβούλου Επικρατείας, Ιωάννας Μαρή, σχετικά με την χρήση κτιρίου για τον πολιτισμό και της στέγαση βιβλιοθήκης, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοσθένης Δόγκας. Όπως τόνισε, έγκριτοι δικαστικοί καταθέτουν θετικές εισηγήσεις για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι οι πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν στη Βούλα δεν απαγορεύουν κάτι τέτοιο, όπως διαχρονικά ισχυρίζεται η δημοτική αρχή της Βούλας.

Όρια με δήμο Γλυφάδας

Τις αντιαισθητικές πέτρες που οριοθετούν τα σύνορα με τον Δήμο Γλυφάδας, έθιξε τέλος ο Δημοσθένης Δόγκας, σημειώνοντας ότι βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας