Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ο Δημοσθένης Δόγκας στην Πνευματική Εστία Γλυφάδας (photos-video)

Για τον εθελοντισμό, αλλά και ένα νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης βασισμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου, μίλησε την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην Πνευματική Εστία Γλυφάδας, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πολιτευτής της εκλογικής περιφέρειας Αττικής, Δημοσθένης Δόγκας.

Το απαιτητικό κοινό της Πνευματικής Εστίας άκουσε τον ομιλητή να παρουσιάζει τα πορίσματα της πρόσφατης ημερίδας που διοργάνωσε η Δημοτική Βούληση με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο Δημοσθένης Δόγκας με παραδείγματα από τη Βούλα και τη Γλυφάδα, το μέρος που όπως διευκρίνισε, ξεκίνησε τη διαδρομή του στον εθελοντισμό, μέσω των Προσκόπων, τόνισε ότι οι όποιες επενδύσεις σχεδιάζονται πρέπει εκτός από την τήρηση των νόμων, να σέβονται το φυσικό περιβάλλον και να αξιοποιούν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Περαιτέρω, υποστήριξε ότι μια τουριστική καμπάνια της χώρας θα έπρεπε να εστιάζει ακριβώς σε αυτά τα στοιχεία, στις διάσπαρτες δηλαδή αρχαιότητες και όχι σε καταστήματα της παραλιακής λεωφόρου.

Ο ομιλητής ανέπτυξε εκτενώς ένα αποδοτικό μοντέλο για τον εθελοντισμό, υπογραμμίζοντας ότι η σωστή οργάνωση είναι το “κλειδί” για τη βιωσιμότητα του θεσμού.

Όπως είπε,

ο εθελοντισμός θέλει ανταπόδοση, δεν είναι χαμαλίκι ούτε και επιτρέπεται από δημόσιους φορείς να γίνεται κατάχρηση του θεσμού ώστε να καταργούνται θέσεις εργασίας.

Στο τέλος της ομιλίας, οι επικεφαλής της Πνευματικής Εστίας Γλυφάδας δώρισαν συμβολικά στον Δημοσθένη Δόγκα ένα διακοσμητικό στεφάνι. Ακολούθησε συζήτηση του ομιλητή με τους παρευρισκόμενους, που είχαν την ευκαιρία να δουν και να σχολιάσουν τις αεροφωτογραφίες της ευρύτερης περιοχής που αποτύπωσε η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η ομιλία του Δημοσθένη Δόγκα:


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

IMG_8662

IMG_8670

IMG_8672

IMG_8680

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας