Δόγκας: Λουλούδια από τον τόπο μας (video)

Δόγκας: Λουλούδια από τον τόπο μας (video)

Παρέμβαση για τη δημιουργία Δημοτικού Φυτωρίου έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας.

Σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Βούλησης:

Στο παρελθόν η φύτευση λουλουδιών και φυτών στο Δήμο έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς ενώ όλοι αναγνωρίζουν την αισθητική σημασία που έχει ο στολισμός αυτός της πόλης, το κόστος της μπορεί να ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη. Μεταξύ όμως της σπατάλης για λουλούδια που ξεραίνονται αμέσως και της δαιμονοποίησης των φυτών και των φυτεύσεων, υπάρχει η μέση οδός της ανάπτυξης ενός Δημοτικού Φυτωρίου που θα τροφοδοτεί την Υπηρεσία Πρασίνου.

Η Δημοτική Βούληση ήταν η μοναδική παράταξη που προεκλογικά στο πρόγραμμά της έκανε επισταμένη σχετική έρευνα και ενέταξε στις προτάσεις της τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου και Δημοτικού Φυτωρίου, που θα αποτελεί πόλο έλξης για δημότες και επισκέπτες και ταυτόχρονα θα καλύπτει τις ανάγκες του Δήμου σε φυτά και δέντρα.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, ζήτησε από τη δημοτική αρχή να προσέξει ιδιαίτερα τη στελέχωση του Δημοτικού Φυτωρίου με ανθρώπους που “διαθέτουν μεράκι για τη δουλειά τους και αντιμετωπίζουν το Φυτώριο όπως τον κήπο τους”. Σημείωσε ακόμη ότι με ορθολογικές επιλογές, ο Δήμος μπορεί να πετύχει πολύ καλές τιμές στο “χρηματιστήριο φυτών” που λειτουργεί στην αγορά, κάτι που θα εξοικονομήσει χρήματα των δημοτών.

Στόχος ενός Δημοτικού Φυτωρίου πρέπει να είναι η δημιουργία τράπεζας ανταλλαγής σπόρων και η διαχείριση του κομπόστ/λιπάσματος που θα προκύπτει από τα κλαδέματα των δέντρων στον Δήμο. Παράλληλα, ένα Δημοτικό Φυτώριο μπορεί να αποτελέσει φορέα δημιουργίας και ανάπτυξης εφαρμογών στην καλλιέργεια βιολογικών φυτών, ανθέων, θαμνοειδών, αρωματικών ειδών καθώς και οπωροφόρων δέντρων της αττικής γης. Είναι θέμα δημοτικής βούλησης.

Η παρέμβαση του Δημοσθένη Δόγκα: