Δόγκας προς Δήμο 3Β: Σταματήστε τις συναυλίες στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Δόγκας προς Δήμο 3Β: Σταματήστε τις συναυλίες στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Τη δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καταγγέλλει η παράταξη του Δημοσθένη Δόγκα, Δημοτική Βούληση, με αφορμή το γεγονός ότι ο Δήμος των 3Β έθεσε “υπό την αιγίδα” του σειρά συναυλιών στη Λίμνη Βουλιαγμένης. 

Η παράταξη υπογραμμίζει το καθεστώς προστασίας που διέπει τη Λίμνη Βουλιαγμένης, βάσει Προεδρικού Διατάγματος και όχι μόνο, υπογραμμίζοντας ότι στο ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα δεν επιτρέπονται εστιατόρια, κοινωνικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Περαιτέρω, ο Δημοσθένης Δόγκας εγκαλεί τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι έδωσε το λογότυπο του Δήμου σε μια διαφημισιθτική καμπάνια, χωρίς να ρωτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ή το αρμόδιο όργανο για τα πολιτιστικά, τον ΟΑΠΠΑ.

skitso limniΣτον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μάλιστα, ο Δημοσθένης Δόγκας δημοσίευσε μια σχετική γελοιογραφία που εικονίζει δύο νυχτερίδες που κοιμούνται σε όρθια στάση και σχολιάζουν την πρόσφατη δήλωση του δημάρχου των 3Β, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ότι η πανίδα της Λίμνης “μάλλον έχει συνηθίσει” το φως και τη μουσική.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας διαχωρίζει απόλυτα τη θέση του από την επιλογή της δημοτικής αρχής να θέσει “υπό την αιγίδα” του τις δεκάδες συναυλίες που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, με Προεδρικό Διάταγμα της 15/1/2003 (Δ’51/2003) έχει χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ενώ κατόπιν οδηγιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, στον ευαίσθητο αυτό χώρο επιτρέπονται αποκλειστικά χρήσεις υδροθεραπευτηρίου. ΟΧΙ εστιατορίου, ΟΧΙ κέντρου κοινωνικών εκδηλώσεων, ΟΧΙ συναυλιακού κέντρου.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι προστατευόμενος υγρότοπος που έχει περιληφθεί στον εθνικό κατάλογο “NATURA 2000”, ενώ προστατεύεται και από τη Διεθνή Σύµβαση “RAMSAR”. Μόνο ανεύθυνοι και αδιάφοροι για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα μπορούν να διοργανώσουν και να επιτρέψουν σε αυτό το χώρο εκδηλώσεις κάθε μορφής.

Η αυξημένη αυτή προστασία του χώρου ήταν αποτέλεσμα αγώνων της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης και του δημότη μας Χρήστου Διονυσόπουλου, που πήγαν κόντρα στις αποφάσεις του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης ο οποίος και τη δεκαετία του 1990 προσπάθησε να μετατρέψει τη Λίμνη σε πεδίο που προσέφερε “άρτον και θεάματα”.

Δυστυχώς, η σημερινή δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει το λογότυπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη μεγάλη τηλεοπτική, ραδιοφωνική και έντυπη διαφημιστική καμπάνια για τις φετινές συναυλίες που διοργανώνει στη Λίμνη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το χώρο.

Η δημοτική διοίκηση μάλιστα, πήρε αυτή την πρωτοβουλία χωρίς να ρωτήσει ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου νομικού προσώπου για τα πολιτιστικά θέματα, του ΟΑΠΠΑ.

  • Κρίνουμε αυτή την ενέργεια παντελώς άστοχη, οικολογικά επιζήμια και αντίθετη στη νομοθεσία που προστατεύει τη Λίμνη Βουλιαγμένης.
  • Διαφωνούμε κάθετα με το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που εκμεταλλεύεται εντατικά τη φύση και τα μνημεία της για το εύκολο κέρδος.
  • Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της προστασίας της Λίμνης Βουλιαγμένης, υπέρ της ανάπτυξης με αειφορία.
  • Καλούμε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει όπως έχει υποχρέωση και εντολή τη νομοθεσία, σταματώντας αμέσως τις συναυλίες, τις δεξιώσεις και αποσύροντας το λογότυπο του Δήμου από τις αφίσες και τα διαφημιστικά των συναυλιών.