Δόγκας στη ΝΕΡΙΤ: “Κηπούπολη και κοινωνική πολιτική οι προτεραιότητές μας”

Κατά την εκπομπή στη ΝΕΡΙΤ της Οντίν Λιναρδάτου ‘‘ΕΚΛΟΓΕΣ 2014’’ σήμερα Πέμπτη το πρωί, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, δεσμεύτηκε ό,τι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ως δημοτική αρχή θα είναι θεματοφύλακας των χρήσεων γης ως έχουν στην πόλη.

Σε ερώτηση για τα σχέδια αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ κατήγγειλε τη σημερινή δημοτική αρχή ότι δεν ζήτησε αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη και την περιοχή. Περαιτέρω τόνισε ότι έστω κι αν οι συμβάσεις παραχώρησης είναι πλέον οριστικές, καθήκον μιας Δημοτικής Αρχής με Σθένος και Δημοτική Βούληση είναι να ενθαρρύνει τις ορθές επιχειρηματικές επιλογές και να σταματά τις λάθος.

Ως προς τις χρήσεις γης στη Βούλα επανέλαβε, ότι η Δημοτική Βούληση θα διατηρήσει τον οικιστικό χαρακτήρα της πόλης ως Κηπούπολη, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει το καθεστώς της αμιγούς οικιστικής ζώνης που σέβεται την επιχειρηματικότητα στις νέες περιοχές της Βάρης.

Ειδική μνεία έκανε κατά τη συνέντευξή του ο Δημοσθένης Δόγκας στην κοινωνική πολιτική του Δήμου. Ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Δήμου έχουν καταγραφεί 180 οικογένειες που εντάσσονται στα προγράμματα στήριξης, η αλήθεια είναι ότι πολλές περισσότερες χρειάζονται την αρωγή των υπηρεσιών. Για την αξιοπρεπή αντιμετώπιση του προβλήματος ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημοσθένης Δόγκας προτείνει τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Εστιατορίου 24ωρης λειτουργίας, όπου εκτός από είδη διατροφής, οι δημότες που έχουν ανάγκη αλλά και δεν το έχουν δηλώσει επισήμως στις υπηρεσίες του δήμου, θα μπορούν με διακριτικότητα να σιτίζονται καταβάλλοντας συμβολικό αντίτιμο.