Δημοσθένης Δόγκας: Η αξιοπρέπεια γράφεται με ΟΧΙ

Δημοσθένης Δόγκας: Η αξιοπρέπεια γράφεται με ΟΧΙ

Γραπτή θέση αλλά και τηλεοπτική δήλωση με την οποία εξηγεί τη θέση του υπέρ του “Όχι” στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 δημοσιοποίησε ο Δημοσθένης Δόγκας.

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Βούληση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και πολιτευτής στην εκλογική περιφέρεια Αττικής, εξηγεί το δίλημμα της Κυριακής και παίρνει θέση υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων από καλύτερες θέσεις, που όπως τονίζει θα ενισχυθεί με ένα ισχυρό “Όχι”. Παράλληλα, τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας “με ισονομία και κοινωνική αλληλεγγύη”.

tspg

Η ανακοίνωση του Δημοσθένη Δόγκα:

Η αξιοπρέπεια «γράφεται» με ΟΧΙ!!!

Την Κυριακή 5 Ιουλίου, δεν αναμετράται το ευρώ με τη δραχμή, όπως πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα όσο και οι εταίροι – δανειστές του εξωτερικού προσπαθούν – μάταια – να μας πείσουν.

Στο ιστορικό δημοψήφισμα της Κυριακής, το ανάστημα του λαού μας θα υπερτερήσει έναντι της μνημονιακής λαίλαπας των τελευταίων ετών, η οποία εκδηλώνεται ως απειλή για συνέχεια και με διάρκεια.

Όσο πιο «ψηλά» είναι το «ΌΧΙ», τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή άρνησης στα άδικα, επαχθή και αποκλειστικά υφεσιακά μέτρα αλλά και στις πολιτικές της φτώχειας και της ανέχειας, που το μόνο που πέτυχαν ήταν να «εκτοξεύσουν» το χρέος και τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας σε δυσθεώρητα ύψη και να διαιωνίζουν την αρνητική κατάσταση στη χώρα μας, σημεία που περίτρανα αποδείχθηκαν.

Η εποχή του «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» στη ελληνική Βουλή και στις Βρυξέλλες έχει περάσει ανεπιστρεπτί, σημείο που διαφάνηκε περίτρανα στις πρόσφατες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στην εντολή που έδωσε ο λαός στη νέα κυβέρνηση να δημιουργήσει το μέλλον της χώρας χωρίς μνημόνια καταδίκης του ελληνικού λαού που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απόγνωση και στην μιζέρια.

Η λαϊκή ψήφος καταδίκασε την υποτελή στάση της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, η οποία υπέγραφε μηχανικά όποια «Συμφωνία» πρότειναν οι εταίροι μας στην Ευρώπη με οποιοδήποτε κόστος για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους, για τους νέους, για τα νοικοκυρά, για την οικογένεια, για τους εργαζόμενους, για τους αγρότες, για όλους τους Έλληνες.

Η διαπραγμάτευση ακόμη συνεχίζεται και είναι η πρώτη ουσιαστική διαπραγμάτευση που γίνεται στο επίπεδο αυτό. Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε την μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα βροντερό «ΟΧΙ»:

  • ΌΧΙ σε νέα μέτρα διάλυσης της ελληνικής οικογένειας.
  • ΌΧΙ στην καταδίκη του ελληνικού λαού στη φτωχοποίηση και στην ακύρωση της αξιοπρέπειάς του.
  • ΌΧΙ στα μέτρα λιτότητας που βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και την κοινωνία στη δυστυχία.
  • ΌΧΙ στη συνέχιση της αποτυχημένης πλέον «συνταγής» των Μνημονίων.

Το «ΌΧΙ» ταυτόχρονα σημαίνει:

  • Ναι στην Αξιοπρέπεια της Ελλάδας και στη Δημοκρατία.
  • Ναι στη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με πλέον πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση.
  • Ναι στην υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
  • Ναι στην ελεύθερη έκφραση της λαϊκής βούλησης.
  • Ναι σε αυτούς που αποκρούουν τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, από όπου και αν προέρχονται.
  • ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!