Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Δόγκας: Πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη με δημοκρατικό διάλογο

Τις θέσεις της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις ανέπτυξε ο επικεφαλής της παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώθηκε στη Βούλα με θέμα “Οι παραλίες στους δήμους” από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο Δημοσθένης Δόγκας χαρακτήρισε λάθος την κομματική χροιά που πήρε η ημερίδα κατά την έναρξή της, με παρεμβάσεις πολιτικών παραγόντων που τελικώς άφησαν τη διημερίδα με λίγους ακροατές και κατοίκους. “Θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μια επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ώστε η τοπική κοινωνία να έχει καταθέσει τις απόψεις της και οι θέσεις αυτές να εκφράζουν τον Δήμο μας και τους συλλογικούς του φορείς” σημείωσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, σχολιάζοντας την επιλογή της δημοτικής αρχής να μην ανοίξει τη συζήτηση σε τοπικό επίπεδο, αλλά αντιθέτως να παρουσιάσει με προνομιακό τρόπο τις θέσεις της Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ.

Επιπρόσθετα, ο ομιλητής πρόβαλλε αεροφωτογραφίες από την παραλιακή ζώνη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι οποίες τραβήχτηκαν κατά την προεκλογική περίοδο, για να καταδείξει την ομορφιά αλλά και τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

“Το πώς αναπτύσσεται ένας τόπος έχει σχέση με τη φέρουσα ικανότητα κάθε πόλης” υπογράμμισε στην παρέμβασή του ο Δημοσθένης Δόγκας, και ανέλυσε ότι η αξιοποίηση κάθε περιοχής οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις τεχνικές υποδομές και την αντοχή τους, παράλληλα με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Είναι δηλαδή σημαντικό να έχει συμφωνηθεί πόση κίνηση μπορεί και θέλει ο κάθε τόπος να εξυπηρετεί κάθε χρόνο και κάθε τουριστική περίοδο. Για το λόγο αυτό απαιτείται, όπως υπογράμμισε ο Δημοσθένης Δόγκας, η κατάθεση επιστημονικών απόψεων αλλά και ο δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση με τους κατοίκους.

Περαιτέρω, ως “βασικό γνώμονα ανάπτυξης” ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης παρουσίασε την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Στο πλαίσιο αυτής υποστήριξε ότι μπορεί να αναπτυχθεί στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού ο οικο-τουρισμός, που έχει οικολογικό περιεχόμενο και είναι παράλληλα φιλικός στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ο αρχαιολογικός τουρισμός, ο νοσοκομειακός τουρισμός αλλά και τα θαλάσσια σπορ ή η ενάλια αρχαιολογία, καθώς όπως ανέφερε, υπάρχει το μοναδικής σημασίας βυθισμένο αρχαίο λιμάνι στη β’ πλαζ της Βούλας.

Μιλώντας τέλος με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Εφόρου των Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων, μετέφερε την εμπειρία του από τη συζήτηση των τοπικών φορέων του Παλαιού Φαλήρου με την Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ, σχετικά με τη ναυταθλητική μαρίνα του Φαλήρου. Όπως τόνισε, μόνο η συνεννόηση και η αμοιβαία υποστήριξη των επί μέρους συλλογικοτήτων και φορέων μπορεί να βάλει εμπόδια σε αρνητικές εξελίξεις. “Οποιαδήποτε ανάπτυξη δεν έχει τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να ευοδωθεί”, κατέληξε στην παρέμβασή του ο Δημοσθένης Δόγκας.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας