Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Bραδιά βυζαντινού μεγαλείου στη Βούλα από τη Δημοτική Βούληση

Πολιτισμό υψηλής στάθμης με την κοινωνική πολιτική “πάντρεψε” στο κατανυκτικό πνεύμα των ημερών του Πάσχα η “Δημοτική Βούληση” την Τετάρτη το βράδυ.

Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη βραδιά που γέμισε την αίθουσα “Ιωνία” στη Βούλα, ο συνδυασμός του Δημοσθένη Δόγκα έδειξε έμπρακτα πώς ο προεκλογικός αγώνας μπορεί να ξεφύγει από την ψηφοθηρία και την υποσχεσιολογία και να γίνει κατάθεση συνολικής πρότασης για την πόλη, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους.

“Η κλασική συμφωνική έκφραση της μουσικής, ενώνεται με τη γενεσιουργό αιτία της, το πατρώο και αιώνιο παραδοσιακό μέλος, όπου δεσπόζει το αυτοκρατορικό ύφος της βυζαντινής μουσικής”, αναφέρθηκε εισαγωγικά για να περιγράψει το όμορφο μουσικό σύνολο που απόλαυσαν το βράδυ της Τετάρτης όσοι παρευρέθηκαν στην αίθουσα της “Ιωνίας”.

Το εξαιρετικό θέαμα που περιλάμβανε βυζαντινούς ύμνους και κομμάτια κλασικής θρησκευτικής μουσικής παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Άννα Μπιθικώτση, λογοτέχνης και ποιήτρια, ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, συνθέτης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας και δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κάσδαγλης, ο πρώην αντιδήμαρχος Βούλας, Γιώργος Σταμπέλος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Σκουμπούρης, η καθηγήτρια πανεπιστημίου Βούλα Λαμπροπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Βούλας, Γιάννης Παναγόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Απολλωνία”, Μαριάννα Μαυραγάνη και η εκπρόσωπος των Φαρμακοποιών της Βούλας, Τζούλια Γερακιού.

Στη μυσταγωγική αυτή μουσική παράσταση συμμετείχαν από τη μια μεριά της σκηνής το Amberlink Ensemble με τους Stacy και Stephie Koulouris στο Πιάνο, τη Ράνια Μιχαλοπούλου ως Σοπράνο, τον Μιχάλη Ραμό στο φλάουτο και την Nathalie Κorniluk Sdralis στο Βιολί, ενώ στην άλλη πλευρά της σκηνής βρίσκονταν ο Σωτήρης Δογάνης, Ψαλμωδός – Ερμηνευτής, ο Ηλίας Παλιουδάκης, Λυράρης και ο Χρήστος Κουνής, Ερμηνευτής Συναξαριστής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης κληρώθηκαν δέκα υποτροφίες ως προσφορά της Δημοτικής Βούλησης σε νέους ενεργούς δημότες για την εκμάθηση και πιστοποίηση γνώσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόκειται για μια συμβολική αλλά και ουσιαστική προσφορά για μια ενεργητική αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ανεργίας. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση με νηστίσιμα εδέσματα.

81-825x550 111-825x550 10-825x550

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας