Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτική Βούληση

Σε νευραλγικό για το περιβάλλον πόστο ο Δόγκας

Με την εκλογή του ως τακτικού μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης, Δημοσθένης Δόγκας, έκανε την επίσημη είσοδό του στο πολιτικό προσκήνιο του Δήμου ΒΒΒ.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της παράταξης, “από τη θέση αυτή, η Δημοτική Βούληση θα ξεκινήσει τον αγώνα της ανανέωσης του Δήμου και καλεί όλους τους δημότες με ενημερώσεις και κινητοποιήσεις να συμβάλλουν στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Η θέση που κατέλαβε με την ψήφο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δημ. Δόγκας είναι στο πιο νευραλγικό πόστο του Δήμου αυτή τη στιγμή, καθώς από την Επιτροπή αυτή θα περάσει κάθε μελλοντική τροποποίηση των χρήσεων γης, ένα από τα ζητήματα που είχε ως “σημαία” του προεκλογικά. Και η πρώτη τοποθέτηση του Γρ. Κωνσταντέλλου, στην οποία τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της “ανάπτυξης”, μόνο εφησυχασμό δεν μπορεί να εμπνέει ότι το θέμα έχει κλείσει με τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του σημερινού δημάρχου, ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές των χρήσεων γης.

Η συμμετοχή στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πέρα από ενημερωτικό χαρακτήρα για όσα έρχονται, δίνει ουσιαστικό βήμα και ρόλο στη Δημοτική Βούληση και προσωπικά στον Δημοσθένη Δόγκα, για να τροποποιήσει και να βάλει τη σφραγίδα της παράταξης στα θέματα πρασίνου, περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής, πριν αυτά έρθουν έτοιμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όπως μας δήλωσε ο Δημοσθένης Δόγκας για την εκλογή του στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, “η Δημοτική Βούληση ήταν η μόνη παράταξη με τόσο αναλυτικό και περιεκτικό πρόγραμμα στα ζητήματα περιβάλλοντος, με πρώτο και κύριο αίτημα τη διατήρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου στη δόμηση των πόλεών μας”. Πράγματι, το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης ξεκαθάριζε ρητά και κατηγορηματικά την αντίθεσή της στο τότε νομοσχέδιο που επιφέρει αλλαγές στο χαρακτήρα της Βούλας ως “κηπούπολης” ενώ ξεκαθάριζε την άρνησή της “στην εμπορευματοποίηση εκτάσεων του Δήμου μας, αφού δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες και εταιρίες να χτίζουν, μεταξύ άλλων, κέντρα διασκέδασης, βενζινάδικα, εμπορικά κέντρα και συνεργεία”.

Όπως υπενθύμισε ο Δημοσθένης Δόγκας, “σταθερή επιδίωξη της παράταξής μας είναι η απελευθέρωση των ακτών σε όλο το παραλιακό μέτωπο και η απόδοσή τους στη διαχείριση του Δήμου προς όφελος των δημοτών μας, αλλά και των άλλων κατοίκων της Αττικής και όχι μόνο”. Ακόμη, βασικό σημείο του περιβαλλοντικού προγράμματος ήταν “η εξοικονόμηση ενέργειας τόσο για το περιβάλλον όσο και για το Δήμο μέσα από τη χρήση του δημοτικού φωτισμού χαμηλής κατανάλωσης”. Η Δημοτική Βούληση πρότεινε και τώρα μπορεί να διεκδικήσει την αντικατάσταση των δημοτικών λαμπτήρων με νέες λάμπες χαμηλής κατανάλωσης διόδων φωτοεκπομπής LED.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης τόνισε επίσης ότι προεκλογική του δέσμευση από την οποία δεν παραιτείται είναι η δημιουργία Βοτανικού Κήπου και Δημοτικού Φυτωρίου, “που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχους ευρωπαϊκούς κήπους, με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα και με άνετη πρόσβαση ώστε να προσελκύει να τον επισκεφθούν οι δημότες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες μας”. Το Φυτώριο του Δήμου, σημειωτέον, θα καλύπτει τις ανάγκες των υπηρεσιών σε φυτά και σε δέντρα, θα διαθέτει τράπεζα ανταλλαγής σπόρων και θα διαχειρίζεται το τμήμα του κομπόστ/λιπάσματος που θα προκύπτει από τα κλαδέματα των δέντρων του Δήμου.

“Η παρουσία μας στα δημοτικά πράγματα θα είναι εποικοδομητική, κομίζοντας αέρα ανανέωσης”, πρόσθεσε, ο Δημοσθένης Δόγκας. Και τονίζει συνοπτικά άλλες ιδέες του συνδυασμού που μπορούν από σήμερα να τεθούν σε τροχιά υλοποίησης: Η βελτίωση των υποδομών, ώστε να γίνουν περισσότερο φιλικές στον δημότη, και ειδικά στα πρόσωπα με περιορισμένες δυνατότητες πρόσβασης, η θέσπιση μιας ενιαίας κάρτας Δημότη που θα δίνει ίσα προτερήματα για όλους τους δημότες και κατοίκους του ενιαίου δήμου, ανεξαρτήτως προέλευσης, αλλά και η επισταμένη φροντίδα για τα αδέσποτα, “ένας τομέας στον οποίο μόνον η Δημοτική Βούληση έχει καταθέσει τόσο αναλυτική και επεξεργασμένη πρόταση”.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας