Δημοσθένης Δόγκας: Επιτέλους, δράση για την Υδρούσα!

Δημοσθένης Δόγκας: Επιτέλους, δράση για την Υδρούσα!

Ψήφο υπέρ της κινητοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών κατά των δρομολογημένων επιχειρηματικών σχεδίων στην Υδρούσα αλλά με σαφείς αιχμές για τις επιλογές και την αδράνεια της διοίκησης έδωσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η Δημοτική Βούληση του Δημοσθένη Δόγκα. 

“Είμαστε μαζί για να σταματήσει η λάθος επένδυση πάνω στην Υδρούσα. Αυτό που ψηφίζουμε σήμερα, έπρεπε να το είχαμε ψηφίσει νωρίτερα. Η έναρξη κινητοποίησης του Δήμου έγινε μετά από τις δικές μας έντονες παροτρύνσεις που ξεκίνησαν προ μηνών και θεωρούμε ότι συμβάλαμε ενεργά στην εγρήγορση της δημοτικής αρχής”.

Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δημοτικός σύμβουλος, Δημοσθένης Δόγκας, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της δημοτικής διοίκησης να ενημερώσει διεξοδικά το Δημοτικό Συμβούλιο για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για να σταματήσει η αντιπεριβαλλοντική δράση επιχειρηματιών πάνω στο κοντινό νησί της Βούλας.

Η Δημοτική Βούληση υπερψήφισε στη συνεδρίαση της 5ης Αυγούστου 2015 την εξουσιοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών να προβούν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για να σταματήσει κάθε παράνομη πράξη που τυχόν συντελείται πάνω στο νησί.

Ο Δημοσθένης Δόγκας επιπλέον τόνισε, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο:

Στις 29 Οκτωβρίου 2014 ρωτήσαμε για πρώτη φορά σχετικά με την Υδρούσα και τα δημοσιοποιημένα από τότε σχέδια των επιχειρηματιών. Λάβαμε από τον δήμαρχο την απάντηση ότι “έχουν γνώση οι φύλακες, είναι ναρκοθετημένη η πορεία”.

Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις μας για να μας δημοσιοποιήσει η Δημοτική Αρχή τις προθέσεις της για το χειρισμό του θέματος, είδαμε στις αρχές Απριλίου να διαφημίζουν οι επιχειρηματίες στα μέσα ενημέρωσης τα εγκαίνια της εγκατάστασής τους στο νησί, ενώ αντιληφθήκαμε ότι δεν είχε γίνει καμία ενέργεια από πλευράς Δήμου. Τότε ξεκινήσαμε μια μεγάλη διαδικτυακή και έντυπη καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών και των κατοίκων της περιοχής μας πάνω στο θέμα, προβάλλοντας τις θέσεις μας για μια ήπια, φιλική στο περιβάλλον και στον άνθρωπο χρήση του νησιού.

Στις 20 Απριλίου καλέσαμε επισήμως με πρωτοκολλημένο αίτημα τη δημοτική αρχή να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατεπειγόντως το θέμα της Υδρούσας για να λάβουμε όμως αρνητική απάντηση.

Και όπως παραδεχτήκατε σήμερα, κύριε Δήμαρχε, οι δημοτικές υπηρεσίες ξεκίνησαν να ανακινούν το θέμα της Υδρούσας μόλις στις 24 Απριλίου 2014, με το πρώτο τους έγγραφο.

Η αδράνεια και η καθυστέρηση χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο θέμα της Υδρούσας, κάτι που φαίνεται άλλωστε από το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στην ανάγκη διαφύλαξης του νησιού Υδρούσα.

Αντιθέτως, στο Πρόγραμμα που κατέθεσε η σημερινή πλειοψηφούσα παράταξη υπάρχουν προτάσεις αξιοποίησης του νησιού Φλέβες, απέναντι από τη Βουλιαγμένη, που σήμερα ανήκει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι προτάσεις αυτές επίσης μας βρίσκουν αντίθετους.