Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Η χρυσή διάσωση ενός σκύλου

Χρυσό κλήθηκε να πληρώσει το σκύλο της μια 46χρονη κτηνίατρος στη Γερμανία, καθώς ένα δικαστήριο του Βερολίνου της επέβαλε να πληρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ στην Πυροσβεστική ως αποζημίωση για τη διάσωση του… σκύλου της πριν από δύο χρόνια.

Η κτηνίατρος ζήτησε βοήθεια από την πυροσβεστική τον Νοέμβριο του 2012 όταν το τεριέ της, ο Σκίπερ, παγιδεύτηκε στο λαγούμι ενός κουναβιού.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 23 πυροσβέστες, με πέντε πλήρως εξοπλισμένα οχήματα και χρειάστηκαν 8 ώρες για να απελευθερώσουν τον σκύλο.

Στη συνέχεια όμως, η γυναίκα παρέλαβε τον λογαριασμό: 13.000 ευρώ.

Η Πυροσβστική Υπηρεσία επικαλέστηκε νόμο σύμφωνα με τον οποίο, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων είναι υπεύθυνοι για τις ζημιές που προκαλούν τα ζώα τους.

Η 46χρονη και ο δικηγόρος της υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν χρειάζονταν τόσοι πολλοί «διασώστες», αφού δέκα πυροσβέστες θα είχαν κάνει την ίδια δουλειά. Τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμβιβασμό, αφού η πυροσβεστική δέχτηκε να μην της χρεώσει το κόστος ενός οχήματος και του πληρώματός του.

Ευτυχώς για την ιδιοκτήτρια του Σκίπερ, το σκυλί ήταν ασφαλισμένο κι έτσι τα μισά χρήματα, 5.000 ευρώ, θα καλυφθούν από την ασφαλιστική της εταιρεία.

Δεν ξέρουμε ποια είναι στην Ελλάδα η «ταρίφα» για τον απεγκλωβισμό ή τη διάσωση ζώων, π.χ., για ένα γατάκι που έχει σκαρφαλώσει σε ένα ψηλό δέντρο και δεν μπορεί να κατέβει… Αν πάντως σας τύχει να καλέσετε την Πυροσβεστική επειδή το σκυλί σας έπεσε σε ένα πηγάδι, προηγουμένως ρωτήστε, για καλό και για κακό… πόσο πάει το μαλλί.

10k

 

Δείτε το βίντεο με εικόνες από το δικαστήριο και την περιπετειώδη επιχείρηση διάσωσης του παιχνιδιάρη Σκίπερ (στα γερμανικά)

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας