Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Αθλητικά

Διπλό κρούσμα ντόπινγκ στην ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Λίγες ώρες πριν την τελετή έναρξης, έγινε γνωστό ότι μέλος της εθνικής ομάδας κολύμβησης που βρίσκεται στη Βραζιλία βρέθηκε θετικό σε έλεγχο για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εν τω μεταξύ, θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε και ένας έλληνας αθλητής που έχει πιάσει το όριο πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, που είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, έχει ήδη ενημερωθεί όπως και ο αθλητής ώστε να παρευρεθεί -αυτοπροσώπως ή δια εκπροσώπου- στην ανάλυση του δεύτερου δείγματος. Η αθλήτρια, βέβαια, αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποχώρησε από το Ολυμπιακό Χωριό και θα παραμείνει σε ξενοδοχείο έως ότου επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο σχετικός έλεγχος έγινε πριν την αναχώρηση για το Ρίο.

Ντοπέ πιάστηκε και Κύπριος αθλητής της άρσης βαρών

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, με ανακοίνωσή της, γνωστοποίησε τον αποκλεισμό του Αντώνη Μορτασίδη (άρση βαρών) λόγω απαγορευμένης ουσίας που ανιχνεύθηκε στο δείγμα του κατά τον τελευταίο έλεγχο ντόπινγκ που πέρασε.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα ενημέρωση από την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο αθλητής της Άρσης Βαρών, Αντώνης Μαρτασίδης, στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων. Η ΚΟΕ είναι σε συνεχή επαφή με την Κυπριακή Αρχή Αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Ρίο 2016”, και την επιστροφή του στην Κύπρο“.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας