Δωρεάν οι μετακινήσεις στις συγκοινωνίες στην Αθήνα έως 10 Ιουλίου

Δωρεάν οι μετακινήσεις στις συγκοινωνίες στην Αθήνα έως 10 Ιουλίου

Παρατείνεται μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης των πολιτών στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ), με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Η δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού σε όλες τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων αλληλεγγύης για τη στήριξη των πολιτών, που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Η εφαρμογή του μέτρου προβλέπεται στο νόμο 4331/2015-ΦΕΚ Α69/01, (άρθρο 77), και η νέα παράταση τίθεται σε εφαρμογή με σχετική Υπουργική Απόφαση.

Κομφούζιο με τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Με το δεδομένο οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μετά τις 7 Ιουλίου δεν θα είναι δωρεάν χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν το πρωί για να εκδώσουν μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

Μάλιστα στα ενημερωτικά σημειώματα που ήταν αναρτημένα σε εκδοτήρια καρτών αναγραφόταν το πρωί της Δευτέρας πως η δωρεάν μετακίνηση ήταν ως και τις 6 Ιουλίου, την επομένη ημέρα του δημοψηφίσματος, ενώ και οι υπάλληλοι σε σχετικές ερωτήσεις επιβατών απαντούσαν πως δεν είχαν διαφορετική ενημέρωση -και δεν είχαν είναι η αλήθεια, ως το απόγευμα- και εξέδιδαν κανονικά τις μηνιαίες κάρτες.

Το απόγευμα της Δευτέρας εκδόθηκε η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, πως επεκτείνεται ως την Παρασκευή 10 Ιουλίου το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής προκαλώντας την έντονη αντίδραση όσων είχαν εκδώσει κάρτες για τον Ιούλιο και ζητώντας να υπάρξει ρύθμιση έτσι ώστε είτε να επιστραφεί χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των δωρεάν μετακινήσεων είτε να υπάρξει μέριμνα για έκπτωση στην έκδοση των μηνιαίων καρτών Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου.

Στοιχεία από το Βήμα