Εγκρίθηκε από τον ESM η δόση των 2 δις στην Ελλάδα!

Εγκρίθηκε από τον ESM η δόση των 2 δις στην Ελλάδα!

Εγκρίθηκε, όπως αναμενόταν η εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ για την Ελλάδα από τον ESM.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας «το Συμβούλιο των Διοικητών από τον ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

tspg

Η απόφαση αυτή ακολουθεί την ολοκλήρωση της πρώτης ομάδας των προαπαιτούμενων. Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί κατά πρώτο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγχρηματοδοτούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.».

Όπως τόνισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, “η σημερινή απόφαση για εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ είναι απόρροια της δέσμευσης της κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς εφάρμοσε ένα εκτεταμένο πακέτο από τη λίστα των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων. Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τη στήριξη της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η εφαρμογή του προγράμματος συνεχιστεί, τότε είμαι βέβαιος ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών θα φέρουν καρπούς και θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη”.

Τα 2 δις αποτελούν τη δεύτερη εκταμίευση από το αρχικό δάνειο των 16 δις που εγκρίθηκε τον Αύγουστο. Η πρώτη δόση των 13 δις ευρώ εκταμιεύθηκε στις 20 Αυγούστου. Άλλο 1 δις θα εκταμιευθεί μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων.