Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Δούρου από τη Βούλα: Με αγώνες εκτός των τειχών κερδίζονται οι παραλίες

Σε μια κατά μέτωπο αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας πέρασε χθες Σάββατο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την εναρκτήρια ομιλία της στη διημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με την Περιφέρεια για τις εξελίξεις στο παράκτιο μέτωπο.

Η Ρένα Δούρου μιλώντας στην αίθουσα “Ιωνία” της Βούλας χαρακτήρισε “υπεύθυνη ενέργεια” εκ μέρους του Δήμου 3Β τη φιλοξενία της διημερίδας, όμως επανειλημμένα τόνισε ότι εκτός από ενημέρωση απαιτείται και δράση. “Δεν αρκεί η κριτική και η απόρριψη των σχεδίων, χρειάζεται και δράση” τόνισε, προκειμένου να αποτραπούν οι εξελίξεις “που ταυτίζουν μια δήθεν ανάπτυξη με ραγδαία τσιμεντοποίηση στο όνομα της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου”, κάνοντας λόγο για “μεθοδεύσεις σκοτεινές, αδιαφανείς, μακριά από τον κοινωνικό έλεγχο”.

Η περιφερειάρχης κατακεραύνωσε τα κυβερνητικά σχέδια ανάπτυξης της παράκτιας ζώνης του Σαρωνικού σχολιάζοντας ότι θυσιάζονται ανεκτίμητα αγαθά “για να μπει στο ταμείο ένα ασήμαντο τίμημα”. Εξήγησε περαιτέρω ότι “για λίγα αργύρια” χάνεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις ακτές, το δικαίωμά τους σε μια ζωή με όρους αξιοπρέπειας και “η δυνατότητα ανάσας των πολιτών, το δικαίωμά τους στη βιώσιμη ανάπτυξη”.

Αντιθέτως  υπογράμμισε ότι το πρότυπο ανάπτυξης που ακολουθείται επιφέρει τσιμεντοποίηση, αποκλεισμό των πολιτών από τις παραλίες και εύνοια σε ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

“Δεν είναι μόνο τα “τρία βήτα” ή οι δήμοι που ακουμπούν στη θάλασσα αυτοί που πλήγονται”, υπογράμμισε η Ρένα Δούρου, προσθέτοντας ότι η λύση που μελετά η Περιφέρεια αφορά και τα 5 εκατομμύρια των κατοίκων της Αττικής.

Και καταλήγοντας υπενθύμισε:

Οι αγώνες, σαν αυτόν για την προστασία του παραλιακού μετώπου, δεν κερδίζονται «εντός των τειχών». Αλλά έξω από αυτά. Με συσπείρωση, με μαζικότητα. Και με προτάσεις. Όχι απλά με κριτική και με απόρριψη. Η δική μας η προσέγγιση έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων της Αττικής. Και όχι με την προσέλκυση «ακριβού τουρισμού», όπως είναι η οπτική της κυβέρνησης.

 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας