Δρομολογείται η κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Βουλιαγμένη

Δρομολογείται η κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Βουλιαγμένη

Η εικόνα της Βουλιαγμένης που …βουλιάζει κάθε φορά που βρέχει έστω και 10 λεπτά είναι γνωστή τοις πάσι.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, όταν μάλιστα ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βουλιαγμένης (2011-2014) συνήθιζε να αστειεύεται ότι οι μεγάλες λίμνες μετά τις βροχές στην παραλιακή λεωφόρο επίτηδες σχηματίζονται, για να συνηθίζουν τα παιδιά στο πολύ νερό και να έχει ο ΝΟΒ έτοιμους αθλητές για την υδατοσφαίριση.

Η αλλαγή της φυσιογνωμίας της Βουλιαγμένης και η δόμησή της τα τελευταία χρόνια με την παράλληλη απουσία μεγάλων έργων υποδομής συντέλεσε σε αυτά τα φαινόμενα.

Αυτό ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο μελετητής υδραυλικών έργων Χρήστος Δαμβέργης ο οποίος εκπόνησε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή δικτύου όμβριων υδάτων που φιλοδοξεί να βάλει τέρμα στην κατάσταση αυτή.

Η παρουσίαση έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016.

Τα υφιστάμενα σημεία απορροής των υδάτων είναι όπως είπε ο μελετητής “τυφλά” και δεν συνδέονται με κάποιο δίκτυο. Και οι μετρήσεις αναφέρουν ότι οι όγκοι του νερού είναι …ασύλληπτοι: 200 τόνοι το δευτερόλεπτο!

Ο κύριος αγωγός του νέου έργου θα τοποθετηθεί στην οδό Θησέως, ενώ αγωγοί θα διατρέχουν και τις δύο μεγάλες κάθετες οδούς Πανός και Παναγούλη. Η διάμετρος των αγωγών θα κυμαίνεται από 60 εκατοστά ως 3 μέτρα.

Το κόστος του έργου, σύμφωνα με την επικρατέστερη λύση, ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Η χρηματοδότησή του θα επιδιωχθεί να γίνει από την Περιφέρεια Αττικής, με άγνωστο ακόμη ορίζοντα υλοποίησης.

Τουλάχιστον, μπήκε το …νερό στο αυλάκι.