Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Επανέρχεται η πρόταση για δωρεάν τροφεία στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας

Μια πολύ σημαντική σε θέματα συνεδρίαση είναι αυτή της ερχόμενης Δευτέρας 18 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. για το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Από τα θέματα που ξεχωρίζουν είναι η συζήτηση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης, που θα καταλήξει σε σύνταξη σχετικού ψηφίσματος, αλλά και η κατάρτιση του προσχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος για το επόμενο έτος. Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της Υδρούσας και των σχεδιαζόμενων επεμβάσεων από ιδιώτες. Στο 4ο θέμα ο Δήμαρχος επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση των τροφείων, μετά από την καταψήφισή της σε προηγούμενη συνεδρίαση (σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Τέλος, χαμηλά στην ημερήσια διάταξη υπάρχει η ελεγχόμενη στάθμευση στη Βούλα και η τροποποίηση του υφιστάμενου κανονισμού.

Αναλυτικά τα θέματα:

 1. Λήψη απόφασης-ψηφίσματος για το σχέδιο της πώλησης και αξιοποίησης της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης.
 2. Συζήτηση και κατάρτιση του προσχεδίου του Τεχνικού προγράμματος για το έτος 2014. Σχετικά: Απόφαση 12/2013 της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 3. Λήψη απόφασης επί οφειλομένων ενεργειών προς αντιμετώπιση του προβλήματος των επεμβάσεων στη Νήσο “Υδρούσα”.
 4. Eπανεξέταση του θέματος για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Σχετικά: Απόφαση 331/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 5. Υποβολή στο Δ.Σ Κανονιστικής για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων της Δ.Ε Βούλας. Σχετικά: Απόφαση 21/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 6. Λήψη απόφασης για εξασφάλιση αριστερής στροφής της Λεωφορειακής γραμμής 114 από την οδό Ιπποκράτους προς την Λεωφ. Βασ. Παύλου της Δ.Κ Βούλας. Σχετικά: Απόφαση 23/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 7. Συζήτηση επί της υπ΄αρ. 173/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου”. Σχετικά: Απόφαση 17/2013 της Εκτελεστικής Επιτροπής.
 8. Συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 329/2013 απόφασης του Δ.Σ που αφορά: “Υποβολή γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου στο Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον ανώτατο αριθμό ανά κατηγορία, αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου)”.
 9. Διαλογή στην πηγή και εφαρμογή των συστημάτων διαχείρησης βιοαποβλήτων.
 10. Καθορισμός τιμής χρέωσης πλακόστρωσης (ανταποδοτικό τέλος) στο πλαίσιο του έργου: “Ανακατασκευές κατασκευές πεζοδρομίων”.
 11. Eπιστροφή ποσού 6.318,00 € από πληρωμή οφειλής για κατασκευή εξωτερικής διακλάδωσης αποχέτευσης για το ακίνητο στην Δημοτική Ενότητα Βούλας επί της οδού Κ. Καραμανλή 187.
 12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαβίβαση του φακέλου της Δ.Ε.Α.Β στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
 13. Υποβολή στο Δ.Σ της εισηγητικής έκθεσης Α΄ τριμήνου του έτους 2013 εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης. Σχετικά: Απορριπτική απόφαση 174/2013 της Οικονομικής Επιτροπής.
 14. Υποβολή στο Δ.Σ της εισηγητικής έκθεσης Β΄ τριμήνου του έτους 2013 εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σχετικά: Απορριπτική απόφαση 175/2013 της Οικονομικής Επιτροπής.
 15. Yποβολή στο Δ.Σ της εισηγητικής έκθεσης Γ΄τριμήνου του έτους 2013 εκτέλεσης προϋπολογισμού του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Σχετικά: Απόφαση 254/2013 απορριπτική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
 16. Λήψη απόφασης επί του με αρ. πρωτ. 11157/6.3.2013 εγγράφου του Δημάρχου με θέμα: “Αίτηση καθορισμού οριστικής τιμής μονάδος αποζημίωσης χωρίς την έγκριση του ποσού από την Οικονομική Επιτροπή. Σχετικά: Απόφαση 25/2013 της Οικονομικής Επιτροπής.
 17. Λήψη απόφασης για την επιβολή μέτρων σχετικά με την απαγόρευση στάθμευσης στην διασταύρωση των οδών Μαραθώνος και Καρπενησίου στο Πανόραμα Βούλας. Σχετικά: Απόφαση 15/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 18. Λήψη απόφασης περί τροποποίησης της κανονιστικής απόφασης για την λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης του πρώην Δήμου Βούλας. Σχετικά: Απόφαση 16/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 19. Έγκριση διενέργειας και τρόπου εκτέλεσης της υπηρεσίας “Συντήρηση Λογισμικού Προγραμμάτων 2013”.
 20. Λήψη απόφασης και υποβολή γνώμης εντός τριάντα (30 ημερών) προς τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Βούλας της Α΄Αθηνών εκ περιτροπής ανά τέσσερις (4) μήνες ως εξής: 1) Οδός Παπάγου (από Κ. Παλαμά μέχρι Πόρου) και από Κ. Παλαμά έως Σωκράτους θα τοποθετηθεί το εμπορικό τμήμα σε μια σειρά από την πλευρά της πλατείας, 2) Οδός Νηρέως (Από Νηρέως Νο 10 μέχρι Νηρέως Νο 16) και 3) Οδός Καραΐσκάκη (από Παπάγου έως τη διασταύρωση με την οδό Ρ. Φεραίου).
 21. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση και υποστήριξη εκδήλωσης μαραθωνίου, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του ΠΙΚΠΑ Βούλας.

Μαίρη Φουρναράκη
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement