Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Ναι στο δημοψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο 3Β

Στα Συμβούλια που υιοθετούν το ψήφισμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας υπέρ του Ναι στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 προστέθηκε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μετά από πρόταση του δημάρχου, υπερψήφισε κατά πλειοψηφία το σχετικό ψήφισμα που αποτελεί παραλλαγή του ψηφίσματος – πρότυπο της ΚΕΔΕ. Κατά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο μάλιστα, το κείμενο της ΚΕΔΕ περιείχε “υπερβολές” με τις οποίες δήλωσε ότι διαφωνεί εξ ου και δεν ενσωματώθηκαν στην εισήγησή του.

Στο σκεπτικό της ΚΕΔΕ, που δεν υιοθέτησε πλήρως ο Δήμος 3Β, περιέχονται αξιολογικές κρίσεις για τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης, καταδικάζεται ο λαϊκισμός και εν γένει απομακρύνεται από ένα αυτοδιοικητικού τύπου κείμενο. Ολόκληρο το ψήφισμα της ΚΕΔΕ υπάρχει εδώ.

Με το ψήφισμα διαφώνησε ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Θάνος Ματόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το κείμενο “καθαρά διχαστικό”, καταλογίζοντας στην ΚΕΔΕ ότι “επεκτάθηκε σε εκτός αυτοδιοίκησης ζητήματα διατυπώνοντας μια πολιτική ανάλυση”.

Νωρίτερα ο Διονύσης Κοντονής εξέφρασε τη διαφωνία του να συζητηθεί τέτοιο πολιτικού περιεχομένου θέμα και απείχε από την ψηφοφορία.

Απόντες ήταν οι αρχηγοί των παρατάξεων Δημοτική Βούληση και Λαϊκή Συσπείρωση, Δημοσθένης Δόγκας και Κώστας Πασακυριάκος που σε τοποθετήσεις τους έχουν διαχωρίσει σαφώς τη θέση τους από το εν λόγω ψήφισμα που τάσσεται υπέρ του “Ναι”.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
υποστήριξης της θέσης «Ναι» στην Ευρώπη

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου φέρνει όλους τους Έλληνες, με μια πρωτόγνωρη διαδικασία, μπροστά σε μια ιστορική ευθύνη. Καλούμαστε να αποφασίσουμε όλοι για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Το δίλημμα της Κυριακής δεν αφορά σε ένα πακέτο μέτρων, αλλά συνολικά το αύριο της πατρίδας μας και την παραμονή της στην καρδιά της Ευρώπης, ή στη διεθνή της απομόνωση.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη.

ΝΑΙ σημαίνει, ότι δεν απεμπολούμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη θέση που έχουμε κατακτήσει εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

ΝΑΙ σημαίνει, ότι αύριο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ελπίζουμε στην επανεκκίνηση της οικονομικής μας δραστηριότητας.

ΝΑΙ σημαίνει, ότι στα πλαίσια μια νέας συμφωνίας, θα διασωθεί το τραπεζικό μας σύστημα και οι καταθέσεις των Ελλήνων.

ΝΑΙ σημαίνει, ότι δεν επιτρέπουμε την μεγαλύτερη αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, την εξόντωση των επιχειρήσεων, την εκτίναξη της ανεργίας και την βίαιη φτωχοποίηση του λαού μας.

ΝΑΙ σημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορεί να παρέχει στους δημότες τις αυτονόητες υπηρεσίες για την καθημερινότητά τους.

ΟΧΙ σημαίνει, απώλεια πόρων ύψους πολλών δισεκατομμυρίων από προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ και το ΣΕΣ μελλοντικά, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, κλπ.

ΟΧΙ σημαίνει, κατάρρευση κρίσιμων δημοτικών και κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ή η λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, δεν θα μπορούν να συνεχιστούν.

ΟΧΙ σημαίνει, απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας σε όλους τους Δήμους, που αφορούν εργαζομένους που απασχολούνται σε δομές και υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΟΧΙ σημαίνει, αδυναμία εκτέλεσης σημαντικών έργων σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Δήμους, όπως σχολεία, δρόμους, πλατείες, αναπλάσεις, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης κ.α.

ΟΧΙ σημαίνει, ακύρωση κρίσιμων κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και φτωχοποίηση εκατομμυρίων Ελλήνων.

ΟΧΙ σημαίνει, την πλήρη αδυναμία αντιμετώπισης, διαχείρισης και στήριξης των μεταναστευτικών ροών.

Γι’ αυτούς τους λόγους καλούμε στο δημοψήφισμα της Κυριακής 05.07.2015 όλους τους συμπολίτες μας να πράξουν το αυτονόητο για την πατρίδα, να ψηφίσουν ΝΑΙ και να εξασφαλίσουν την αταλάντευτη ευρωπαϊκή της πορεία.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας