Νέα διοίκηση έχει ο Κοινωνικός Ξενώνας Βουλιαγμένης

Νέα διοίκηση έχει ο Κοινωνικός Ξενώνας Βουλιαγμένης

Τα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης αποφάσισε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόταση της διοίκησης Κωνσταντέλλου η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή ήταν το ΔΣ να απαρτίζουν οι εξής:

tspg
  1. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ως πρόεδρος
  2. Παντελής Κασιδόκωστας
  3. Διονύσης Γεωργουλόπουλος
  4. Άννα Λεντή Τομοπούλου
  5. Νίκος Παπαμαλής
  6. Σωτήρης Ελευθερίου
  7. Παναγιώτης Σκουζής

Ο Κοινωνικός Ξενώνας Ενηλίκων του Δήμου Βουλιαγμένης ιδρύθηκε το 1986 με δωρεά μιας κατοίκου της Βουλιαγμένης. Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 38 ενηλίκων (οι οποίοι μπορούν να αυτοεξυπηρετούνται) και 12 ατόμων μόνιμου προσωπικού.

Αποστολή του Ξενώνα είναι να παρέχει ηθική στήριξη, στέγη και σίτιση σε άτομα τα οποία δεν είναι σε θέση να παραμείνουν στα σπίτια τους, για οιονδήποτε λόγο.

Ο απώτερος σκοπός του Ξενώνα είναι να βοηθήσει ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία, να επανενταχθούν στην κοινωνία το συντομότερο δυνατόν, καθώς και να υποστηρίξει ηλικιωμένα άτομα ή άτομα κλονισμένης υγείας ώστε να ενταχθούν κατά τρόπο ομαλό σε ειδικευμένα κέντρα, όπως π.χ. γηροκομεία. Από την έναρξη της λειτουργίας του, ο Ξενώνας φιλοξένησε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν άστεγοι, άνεργοι, χρήστες ναρκωτικών στη φάση της αποτοξίνωσης, καρκινοπαθείς και κακοποιημένες γυναίκες.

[Φωτογραφία: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος]