Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Στη Δημόσια Τηλεόραση το 6ο Νηπιαγωγείο Βούλας

“Ζωντανά” έξω από το δημαρχείο της Βούλας εξέπεμψαν οι γονείς του 6ου “άστεγου” Νηπιαγωγείου Βούλας την καταγγελία τους για το γεγονός ότι τα παιδιά τους  στεγάζονται  από τον Σεπτέμβριο σε εντελώς ακατάλληλες συνθήκες.

Ένα συνεργείο της ΔΤ με τη δημοσιογράφο Άντζελα Ζούγρα κατέγραψε τις καταγγελίες του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου, Θανάση Λιακόπουλου, καθώς και άλλων γονέων.

Όπως τόνισε ο  Θ. Λιακόπουλος “εκεί που τα παιδιά κάνουν μάθημα, εκεί τρώνε, εκεί παίζουν, εκεί κάνουν τα πάντα”, υπογραμμίζοντας ότι στα διπλανά δωμάτια συστεγάζεται ένα άλλο νηπιαγωγείο, το 2ο Βούλας, με το οποίο τα παιδιά μοιράζονται τις τουαλέτες. “Βιώνουμε καταστάσεις οι οποίες δεν ταιριάζουν και δεν αξίζουν στα παιδιά μας”, υπογράμμισε. Η νοσηλεύτρια Μαρία Γκλατζίνα, της οποίας το παιδί φοιτά στο 6ο νηπιαγωγείο κατήγγειλε ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες η εντελώς παράτυπη αυτή στέγαση των παιδιών σε μια “τραπεζαρία” εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους από μεταδοτικές ασθένειες.

Οι γονείς ακόμη επισήμαναν ότι τον Δεκέμβριο του 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δοθεί λύση οπωσδήποτε πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου μετά τις γιορτές, κάτι το οποίο δεν έγινε και η κατάσταση μέχρι σήμερα παραμένει ως είχε.

Τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Σπύρος Πανάς, ο οποίος εισαγωγικά είπε ότι “δεν πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση εις βάρος των παιδιών και εις βάρος μάλιστα τόσο μικρών παιδιών”.

Μιλώντας για τις ευθύνες της κατάστασης, ο Σπύρος Πανάς τις απέδωσε εξ ολοκλήρου στον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής, τον ΟΑΠΠΑ, ένα νομικό πρόσωπο του δήμου με χωριστό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο όπως επανειλημμένα σημείωσε ο Σπύρος Πανάς, κάνει αντιπολίτευση στον δήμαρχο.

Όπως είπε, “χωρίς να ενημερωθεί ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή και τα στελέχη της, το Νομικό Πρόσωπο έβγαλε τα παιδιά από το Βρεφονηπιακό Σταθμό όπου τα είχαμε στεγάσει”, μιλώντας για το κτίριο της οδού Ηρακλειδών το οποίο πράγματι από φέτος ξεκίνησε να λειτουργεί ως βρεφονηπιακός σταθμός.

“Μια είναι η λύση, έπρεπε να παραμείνουν τα παιδιά στο βρεφονηπιακό σταθμό, δεν υπάρχει άλλη λύση”, είπε με ένταση ο Σπύρος Πανάς, αφήνοντας απογοητευμένους τους γονείς.

Στο θέμα γραπτή παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο, Κώστας Πασακυριάκος, ο οποίος κατηγορεί τη δημοτική αρχή για έλλειψη πολιτικής βούλησης και προτείνει την άμεση ανέγερση νέου σχολείου.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας