Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτική Βούληση

Τα “δώρα” του νέου Αστέρα στη Βουλιαγμένη

Χρηματοδότηση έργων ύψους 650.000 ευρώ, προσλήψεις προσωπικού από την τοπική κοινωνία και προσφορές στο πλαίσιο της “εταιρικής κοινωνικής ευθύνης” περιλαμβάνει το πακέτο αντισταθμιστικών ωφελειών που δίνουν στην τοπική κοινωνία οι επενδυτές του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αυτό προκύπτει από το “Σύμφωνο Συναντίληψης” που συνυπέγραψαν στις 11 Ιανουαρίου 2018 ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος εκ μέρους του Δήμου και ο Στυλιανός Κουτσιβίτης, εκ μέρους της Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ.

Το υπογεγραμμένο σύμφωνο ήρθε προς επικύρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, την οποία και έλαβε κατά πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, οι νέοι ιδιοκτήτες του Αστέρα συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν έργο, έργα ή προμήθειες στον Δήμο των 3Β συνολικής αξίας 650.000 ευρώ.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως είπε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είναι το έργο να παραμείνει στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης. Απαριθμώντας τις ώριμες μελέτες που βρίσκονται στο “συρτάρι” αναμένοντας χρηματοδότηση ο δήμαρχος ανέφερε κατά σειρά τα εξής υποψήφια έργα:

  • Την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης
  • Την προμήθεια “μπαλονιών” για τα ανοιχτά γήπεδα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης που έτσι θα σκεπαστούν
  • Την κατασκευή Νηπιαγωγείου και Βρεφονηπιακού Σταθμού Βουλιαγμένης
  • Την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών.

Ως προς το πεδίο της απασχόλησης, η διοίκηση του Αστέρα δεσμεύτηκε “πολύ σημαντικό ποσοστό του ανειδίκευτου προσωπικού που θα απασχολήσει στο νεοσυσταθέν ξενοδοχειακό συγκρότημα η εταιρεία να προέρχεται από την εν λόγω περιοχή”.

Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι σκόπιμα δεν αποτυπώθηκε συγκεκριμένο ποσοστό ή αριθμός εργαζομένων για λόγους νομικής προφύλαξης. Προφορικά όμως ανέφερε ότι πρόκειται για “400-500 εργαζόμενους” που θα απασχοληθούν στις βοηθητικές υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Η εταιρεία υποσχέθηκε να αποστείλει “απολογιστικά στοιχεία” στον Δήμο με τις λεπτομέρειες των προσλήψεων όταν αυτές ολοκληρωθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι “πολύ σημαντικό μέρος των δράσεων που εντάσσονται στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης θα διενεργούνται εντός των ορίων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για σκοπούς φιλανθρωπικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα”. Για τις δράσεις του τομέα αυτού, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί “Ομάδα Εργασίας” από τα δύο μέρη.

Μολονότι το Σύμφωνο δεν είναι νομικά δεσμευτικό, ούτε και μπορεί να γεννήσει αξιώσεις για αποζημιώσεις, δηλώνεται ρητά ότι καταγράφει τις “πραγματικές προθέσεις” του Δήμου και βασικά, της εταιρείας.

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δέχτηκε πάντως τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Ο Δημοσθένης Δόγκας είπε ότι οι προσφορές του Αστέρα είναι “καθρεφτάκια και χάντρες”, μπροστά στις παραχωρήσεις που έκανε ο Δήμος. “Το διαπραγματευτήκατε μόνος. Είναι απαράδεκτο να έρχεται προσυμφωνημένο ένα τέτοιο χαρτί”, τόνισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης.

Ο Κώστας Πασακυριάκος σχολίασε το γεγονός ότι η διοίκηση του Αστέρα “τώρα εμφανίζεται ως ευεργέτης”, όμως πριν λίγο καιρό οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έδειξαν ότι καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα στο εργοτάξιο, ενώ σχεδόν όλο το προσωπικό που εργαζόταν μέχρι σήμερα στην επιχείρηση απομακρύνθηκε. “Ο Δήμος θα λειτουργήσει ως γραφείο εύρεσης εργασίας;”, διερωτήθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο για ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων με τη δημοτική αρχή.

Το ενδεχόμενο αυτό διέψευσε πάντως κατηγορηματικά ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 20 Ιανουαρίου 2018)

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας