Δύο γυναίκες συγγραφείς στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας

Δύο γυναίκες συγγραφείς στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας

Στο πλαίσιο δράσεων φιλαναγνωσίας, οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βούλας υποδέχτηκαν τους συγγραφείς βιβλίων που μελέτησαν, στον φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης του σχολείου τους.

Η συγγραφέας Αθηνά Μπίνιου επισκέφτηκε το σχολείο την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου. Αφορμή αποτέλεσε το βιβλίο της Η κυρά της Αιξωνής, που πραγματεύεται την ιστορία των Δήμων της Αιξωνής και των Αιξωνίδων Αλών.

Η κ. Μπίνιου συζήτησε για την ιστορία της περιοχής με τους μαθητές της Γ΄ Τάξης που συμμετέχουν σε βιωματική δράση με θέμα την Τοπική Ιστορία. Μοιράστηκε με τους μαθητές την πολύχρονη εμπειρία της συγγραφής του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος, με θεατρικότητα διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της, με νοσταλγία αφηγήθηκε σημαντικές στιγμές της ζωής της και υπέγραψε βιβλία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

1gymVoulas_Petrovits

Η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου επισκέφτηκε το σχολείο την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης «Λογοτεχνικό Εργαστήρι Ψηφιακής Αφήγησης» της Β΄ Τάξης, συνομίλησε με τους μαθητές για το έργο του συγγραφέα, τις πηγές έμπνευσής της, την εικονογράφηση των βιβλίων, τις δυσκολίες αλλά και την απόλαυση του συγγραφικού έργου.

Ακούραστη, με χιούμορ και αγάπη για τα παιδιά απάντησε στις ερωτήσεις τους, έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία των μαθητών και φεύγοντας δώρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου αγαπημένα βιβλία της.

Οι δράσεις διοργανώθηκαν από τις εκπαιδευτικούς Μαρία Κασκαντάμη, Διευθύντρια και Ιωάννα Γαρδίκη, Υποδιευθύντρια του σχολείου.