Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο νέοι χώροι πολιτισμού σε Βάρη και Βούλα

Την ίδρυση δύο σύγχρονων κτηρίων πολιτισμού δρομολόγησε με αποφάσεις του πριν λίγο το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο πρώτος χώρος αφορά τη Μηλαδέζα της Βάρης, όπου προγραμματίζεται να δομηθεί ένα υπόσκαφο θέατρο, κέντρο πολιτισμού και διαλέξεων σχεδόν 1.200 τετραγωνικών μέτρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τροποποιήσει τοπικά τους όρους δόμησης, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση της Υπηρεσίας Δόμησης, ως πρώτο βήμα υλοποίησης μια ώριμης μελέτης που πλέον οδεύει προς αναζήτηση χρηματοδότησης.

Άγνωστο είναι φυσικά πότε θα ολοκληρωθεί το εν λόγω έργο.

Ο δεύτερος χώρος αφορά τη Βούλα και το “κόκκινο κτήριο” της Ακαδημίας Αθηνών, επί της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου.

Σύμφωνα με την πρόταση της δημοτικής αρχής, το όμορφο ακίνητο θα μετατραπεί σε αναγνωστήριο, κέντρο ήπιων πολιτιστικών δράσεων και αίθουσα διαλέξεων, ενώ θα λειτουργήσει και ως υπαίθριος θερινός κινηματογράφος. Επίσης, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ενημέρωσε ότι το κτήριο θα κηρυχθεί διατηρητέο ώστε να προστατευθεί από κάθε μελλοντική επιχείρηση κατεδάφισης.

Πρόκειται για μια πολύ πιο άμεση πρόταση προς υλοποίηση, καθώς ο Δήμος θα προβεί μετά από εργασίες διαμόρφωσης του χώρου σε ενοικίαση του κτηρίου ώστε να λειτουργήσει με τη νέα του χρήση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κάνει τοπική τροποποίηση των χρήσεων γης, από χρήση κατοικίας σε χρήση πολιτιστικού κέντρου και εγκαταστάσεων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας