Δυο σύλλογοι μαλώνανε για το στάδιο της Βάρης

Δυο σύλλογοι μαλώνανε για το στάδιο της Βάρης

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση για τη χρήση του Αθλητικού Κέντρου Βάρης “Κωνσταντίνος Μπαγλατζής” βρίσκονται δύο αθλητικά σωματεία της πόλης, ο ΑΟ Βάρης Αναγυρούς και ο ΑΟ Δρομέας Βάρης.

Ρόλο …διαιτητή ανέλαβε η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που καλείται μέσω του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) να διευθετήσει τη χρήση του στίβου κατά τρόπο δίκαιο.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΠΠΑ, όπου εκτέθηκε το πρόβλημα, διαπιστώθηκε η έλλειψη συνεννόησης μεταξύ των συλλόγων και προτάθηκε από τον Δήμαρχο, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μια -ας πούμε- σολομώντεια λύση.

Σήμερα, από τις 8 διαδρομές του στίβου στο “Κ. Μπαγλατζής”, οι δύο σύλλογοι μοιράζονται τις 6 εσωτερικές για τα αγωνιστικά τους τμήματα. Όμως η συνεννόηση μεταξύ τους κατέστη αδύνατη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθημερινές προστριβές μεταξύ αθλητών, προπονητών και παραγόντων.

Με δημόσια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κορυφαίος παράγοντας ενός από τους συλλόγους έκανε λόγο για “μπούλινγκ από αθλητικά σωματεία”, ενώ η διένεξη πέρασε πολλές φορές το κατώφλι του γραφείου δημάρχου.

Ο μεν “Αναγυρούς” επικαλείται την ιστορικότητά του με δεδομένο ότι ιδρύθηκε το 1990 και διεκδικεί περισσότερο χώρο.

Ο δε “Δρομέας” που ιδρύθηκε μόλις το 2015, υποστηρίζει βάσιμα ότι διαθέτει πολυπληθέστερα τμήματα και άρα έχει ανάγκη από ζωτικό χώρο προπονήσεων για τα αγωνιστικά του τμήματα.

Ο ΟΑΠΠΑ ως ιδιοκτήτης του χώρου απέφυγε ουσιαστικά να πάρει θέση, αφού υιοθετώντας την πρόταση του δημάρχου και προέδρου του Οργανισμού, μοίρασε τις 6 λωρίδες στα δύο, κάνοντας μάλιστα κλήρωση για το ποιο σωματείο παίρνει ποιες.

Αναλυτικά η απόφαση για τη χρήση του στίβου στο “Κ. Μπαγλατζής”, όπως τοιχοκολλήθηκε είναι η εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΠΠΑ:

1 . Εγκρίνει τη χρήση των διαδρομών (κουλουάρ) στίβου του δημοτικού σταδίου “Κ. Μπραγλατζής” 1 και 8 ως έχουν, δηλαδή από δημότες και αθλητές συλλόγων για τρέξιμο και από δημότες για περπάτημα αντίστοιχα, στα ωράρια που έχουν ήδη παραχωρηθεί βάσει της απόφασης 99/25-7-2017 του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α.

2. Στους αθλητικούς συλλόγους “Α.Ο. ΒΑΡΗΣ Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ” και “Α.Ο. ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ” εγκρίνει την παραχώρηση για χρήση αποκλειστικά και μόνο (3) τριών διαδρομών στον κάθε σύλλογο, και συγκεκριμένα κατόπιν κληρώσεως παραχωρεί τις διαδρομές του στίβου από 2 έως 4 στον Σύλλογο “Α.Ο. ΒΑΡΗΣ Ο ΑΝΑΓΥΡΟΥΣ” και τις διαδρομές από 5 έως 7 στον “Α.Ο. ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΡΗΣ”, στα ωράρια που έχουν ήδη παραχωρηθεί βάσει της απόφασης 99/25-7-2017 του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Π.Π.Α.

3. Δεν θα επιτρέπεται καμία παρέκκλιση από την παρούσα απόφαση χωρίς την έγκριση από το Δ.Σ. του ΟΑΠΠΑ και την έγγραφη κοινοποίησή της.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 14 Απριλίου 2018)