Ο e-Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ο e-Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Το ευρύ φάσμα ψηφιοποίησης υπηρεσιών και λειτουργιών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παρουσιάστηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στο πλαίσιο της έκθεσης Money Show.

Η αίθουσα του Hilton που διατέθηκε γέμισε από αιρετούς του Δήμου και άλλων Δήμων, από εργαζόμενους του Δήμου των 3Β και πολίτες.

tspg

Μιλώντας εισαγωγικά, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έκανε λόγο για “σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα του Δήμου” που έχουν μια τριπλή λειτουργία βοηθώντας: Στην ταχύτητα εξυπηρέτησης του πολίτη, στη διαφάνεια της διοίκησης και στον έλεγχο αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών.

IMG_4689

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, με τα παραδοσιακά μέσα ένα αίτημα πολίτη είχε χρόνο ανταπόκρισης 17 ημέρες από τις υπηρεσίες! Η εφαρμογή νέων τεχνολογιών ήταν λοιπόν μια επιβεβλημένη κίνηση προσαρμογής στις νέεςς συνθήκες.

Ως “success story” της εφαρμογής παρουσιάστηκε από τον συνιδρυτή του Novoville η ψηφιακή πλατφόρμα αναφοράς δυσλειτουργιών και προβλημάτων των τριών πόλεων μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δίνοντας σχετικά στοιχεία, ο Ηρακλής Μπουραντάς τόνισε ότι από τις 2.379 αναφορές του συστήματος, επιλύθηκαν οι 1.928, ένα ποσοστό ρεκόρ. Την εφαρμογή για κινητά έχουν κατεβάσει περίπου 500 άτομα, ενώ το 65% των αναφορών δίνεται από την πενταψήφια τηλεφωνική γραμμή (15888) του Δήμου.

Πρώτο σε αναφορές πρόβλημα είναι ο δημοτικός φωτισμός, με δεύτερο τις αναφορές για κλαδιά και πράσινους ρύπους και τρίτο τα σκουπίδια.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Καπακλής παρουσίασε την εφαρμογή που ακόμη βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και θα παρέχει σύντομα σε όλους τα πλήρη γεωχωρικά δεδομένα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της Geovalues, η πλατφόρμα που θα λειτουργεί για κινητά και desktop υπολογιστές θα παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο πληροφορίες όπως η αντικειμενική αξία μιας περιοχής, οι χρήσεις γης ανά οκικοδομικό τετράγωνο, αλλά και ο συντλεστής δόμησης ανά ιδιοκτησία.

Τόσο ο Δημήτρης Καπακλής όσο και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, απάντησαν σε ερώτημα του 3vita.gr σχετικά με την απεικόνιση των υπό δικαστική αμφισβήτηση ή πολιτικά αμφιλεγόμενων σημείων, π.χ. Υδρούσα ή “Γυάλινο” Κτίριο Πολιτισμού Βάρκιζας  (κάμερα: Μάνος Πουλάκης):

Το λόγο πήρε τέλος ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Χάρης Κυριακίδης, ο οποίος παρουσίασε όλη τη βεντάλια των ψηφιακών εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο Δήμος, από την ιστοσελίδα, μέχρι την ψηφιακή κάρτα που καταγράφει τις ώρες εργασίας των υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι σύντομα οι ταμειακές υπηρεσίες του Δήμου θα εκσυγχρονιστούν ώστε να δέχονται πιστωτικές κάρτες για τις συναλλαγές του πολιτών και επίσης, ότι τον Φεβρουάριο θα λειτουργήσουν σε κομβικά σημεία του Δήμου, όπως σχολικά συγκροτήματα, κεραίες μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Λυδία Αργυροπούλου, οι αντιδήμαρχοι των 3Β, Χρήστος Βαδάσης, Δήμος ΒαμβασάκηςΔιονύσης Γεωργουλόπουλος, Νανά Καραγιάν και Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου των 3Β, Σωτήρης Ελευθερίου, οι πρόεδροι των Συμβουλίων Δημοτικής Κοινότητας Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, Άννα Λεντή, Νατάσα Κουρεντζή και Μαίρη Κανέλλου αντίστοιχα, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών ΒΒΒ, Θάνος Ματόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κιούκης, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΠΠΑ, Γιάννης Αγαλιώτης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Βάσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ψαλλίδας, Φιλάρετος Χατζηστεφάνου, Βασίλης Παπαμιχαήλ, οι σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, Παναγιώτης Κορωναίος, Θοδωρής Ραγκούσης και Μανώλης Βαρδαβάς, η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, Στέλλα Λαζάρου Τίγκα και πολλοί άλλοι ακόμα.