Connect with us

Hi, what are you looking for?

Επικαιρότητα

e-shops: Έξυπνες αγορές με εξοικονόμηση χρόνου και χρήματος

Ζώντας σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εποχή, όπου κανείς μας δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί τα οικονομικά του και να βρει χρόνο για να είναι απολύτως συνεπής στο καθημερινό του χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τις υποχρεώσεις του, το ζητούμενο είναι να τιθασεύσουμε, όσο αυτό είναι δυνατόν, αυτούς τους δύο «δυνάστες»: τον χρόνο και το χρήμα. 

Στον τομέα των αγορών, από τα πιο απλά, καθημερινά ψώνια μέχρι και τις πιο πολυδάπανες και σημαντικές συναλλαγές, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ αποδοτική και λειτουργική πρόταση που κυριολεκτικά λύνει τα χέρια των καταναλωτών και τους βοηθά να προμηθευθούν ό,τι χρειάζονται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο σε άσκοπες μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα.

Πρόκειται, φυσικά, για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τα γνωστά μας e-shops, που πλέον προσφέρουν ό,τι και τα φυσικά καταστήματα και δείχνουν να κερδίζουν την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού. Η έλλειψη φυσικών χώρων πώλησης δεν συνιστά επ’ ουδενί λόγω μειονέκτημα για τα ηλεκτρονικά καταστήματα, αφού μέσα από την κατασκευή ιστοσελίδων eshop οι χρήστες αποκτούν μια πολύ καλή εικόνα τόσο για το προφίλ της κάθε εταιρείας όσο και για την ποιοτική στάθμη των προϊόντων της.  

Οι επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου επικεντρώνονται στη σωστή αποθήκευση και φύλαξη των εμπορευμάτων και στην έγκαιρη αποστολή των παραγγελιών στους πελάτες τους μέσω ιδιόκτητου δικτύου μεταφοράς. Όλα τα υπόλοιπα γίνονται ψηφιακά, με την ιστοσελίδα να παίζει τον ρόλο του ενδιάμεσου ανάμεσα στην εταιρεία και στον πελάτη. Εκεί ο πελάτης έρχεται σε επαφή και γνωριμία με την εταιρεία, μαθαίνει και επιλέγει τα προϊόντα που επιθυμεί και εν συνεχεία κάνει τις αγορές του χρησιμοποιώντας πλαστικό χρήμα.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός που υφίσταται πλέον στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει κάνει τις επιχειρήσεις να ενισχύουν κατά πολύ τις κινήσεις τους σε ό,τι αφορά τη διαφήμισή τους, ειδικά τη διαδικτυακή, αφού αυτός είναι και ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιούνται. Αυτή η τάση έχει δώσει μεγάλη ώθηση στον κλάδο των διαφημιστών και προσφέρει πολλές θέσεις εργασίας σε όσους ασχολούνται με το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Ένα πολύτιμο μέσο για τη διαφήμιση των e-shop εκτός της Google έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, και δεν είναι άλλο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού όλοι λίγο-πολύ ασχολούμαστε με αυτά, είτε ως χρήστες είτε ως απλοί επισκέπτες τους, και όλοι τα συμβουλευόμαστε για να μάθουμε τι καινούργιο κυκλοφορεί. Τα social media είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η διείσδυσή τους, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες, είναι πραγματικά τεράστια. 

Και καθώς ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και πιο έντονος, επιστρατεύονται και άλλες μέθοδοι για την προβολή των e-shops, αρκετές από τις οποίες είναι πολύ εξειδικευμένες και απαιτούν τη συνεργασία με κάποιον ειδικό. Μια χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η τεχνική βελτίωσης της παρουσίας της ιστοσελίδας στο Διαδίκτυο, γνωστή ως SEO (search engine optimization), χάρη στην οποία εξασφαλίζεται η πολύ γρήγορη ανταπόκρισή της όταν κάποιος χρήστης αναζητήσει κάτι σχετικό με τα προϊόντα που διαθέτει η ψηφιακή επιχείρηση. 

Συμβαδίζοντας με τις τεχνολογικές εξελίξεις και με το περιβάλλον που διαμορφώνεται κάθε φορά στο Διαδίκτυο, τα ηλεκτρονικά καταστήματα έδειξαν ότι άξιζαν να φτάσουν ως εδώ που έφτασαν, αλλά και να κατακτήσουν ακόμη πιο ψηλές κορυφές στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.     

Δείτε περισσότερα: https://www.netplanet.gr/el/web-design/eshop-design.html     

κλειδαράς Σπανός
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement