Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Όχι selfie στην έκλειψη ηλίου της Παρασκευής

Οι επιστήμονες προειδοποιούν

Προειδοποιήσεις για τις σέλφι την ημέρα της έκλειψης ηλίου, απευθύνουν οι επιστήμονες σημειώνοντας ότι η σέλφι με το βλέμμα προς την έκλειψη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα μάτια, ακόμα και τύφλωση. Αν και το φαινόμενο στη νότια ευρώπη δεν θα είναι τόσο έντονο όσο στο Βορρά χρειάζεται προσοχήσ την παρακολούθησή του.

«Η λήψη φωτογραφιών με φωτογραφική μηχανή ή με iPhone θα μπορούσε να αποβεί τόσο επικίνδυνη, ώστε να κάψει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα και να οδηγήσει σε ολική τύφλωση», τόνισε ο Daniel Hardiman-McCartney, κλινικός σύμβουλος στο κολέγιο Οπτομετρίας της Βρετανίας και συνεργάτης του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Μάλιστα σημείωσε ότι τα γυαλιά ηλίου δεν είναι ικανά να προστατέψουν τα μάτια από μια ενδεχόμενη ζημιά, αφού δεν μπορούν να εμποδίσουν πλήρως την ακτινοβολία να εισέρχεται στα μάτια.

Στην Αθήνα το φαινόμενο της έκλειψης Ηλίου θα αρχίσει να γίνεται ορατό την Παρασκευή στις 10:40 π.μ., στη μέγιστη φάση του θα φτάσει στις 11:44 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 12:50 μ.μ. Ο ηλιακός δίσκος θα καλυφθεί κατά 31% ενώ η έκλειψη θα είναι ολική μόνο σ’ ένα στενό πέρασμα στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας