Έφοδος στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Εισβολή στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έκαναν σήμερα, γύρω στις 11 το πρωί, κλιμάκια της Ασφάλειας και του ΕΟΦ ύστερα από μια «ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών».

Η καταγγελία ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό που έκανε έφοδο σε μια δομή αλληλεγγύης η οποία προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες ανθρώπους. Η έρευνα τελείωσε γύρω στις 12, φυσικά χωρίς να βρεθεί κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο.

Να σημειωθεί ότι το ιατρείο αυτό είναι ένα από τα πιο οργανωμένα και εξοπλισμένα ανάμεσα στα πάμπολλα κοινωνικά ιατρεία που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στη βοήθεια που του έχει προσφέρει ο Δήμος Ελληνικού. Εκατοντάδες ασθενείς από όλη την Αττική καταφεύγουν σ’ αυτό το ιατρείο για να βρουν ό,τι το επίσημο κράτος αρνείται να τους δώσει…

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η έφοδος “προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την κοινή λογική” και σχολίασε: “Ακόμα και για μια κυβέρνηση που έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη της πολιτικής αναξιοπρέπειας, αποτελεί τομή το να επιτίθεται σε μια εθελοντική ιατρική δομή που έχει προσφέρει τεράστιο κοινωνικό έργο”.

Πηγή: mao.gr