Βούλα: "Έφυγε" ο Σταύρος Γρηγοριάδης

Βούλα: “Έφυγε” ο Σταύρος Γρηγοριάδης

Ένα ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 21 Ιουνίου.

Ο Σταύρος Γρηγοριάδης, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, υπήρξε δραστήριος εκτός από το κίνημα γονέων, στον τομέα του πολιτισμού, ενώ ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βούλας κατά τις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Γεννήθηκε το 1967 στην Ηλιούπολη και ήταν κάτοικος της Βούλας τα τελευταία 15 χρόνια. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργαζόταν σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Ήταν παντρεμένος με τη φιλόλογο Σοφία Βασιλείου και πατέρας ενός παιδιού.

Είχε αναπτύξει έντονη πολύχρονη δραστηριότητα στον χώρο του πολιτισμού, της οικολογίας και της πολιτικής. Γραμματέας της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης με ιδιαίτερη συμβολή στην ανάπτυξη της πλούσιας και πολύπλευρης δραστηριότητας της Λέσχης επί 25 χρόνια. Μέλος του ΔΣ του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βουλιαγμένης. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού Ηλιούπολης (2002-2006). Πρώην Γραμματέας και Ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική κίνηση «Ηλίου-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη» στις εκλογικές αναμετρήσεις (2002, 2006) και με την ΡΙΚΙΠ στη Βούλα (2014, 2019).

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βουλιαγμένης επισημαίνει με ανακοίνωσή του:

Το ενδιαφέρον και οι προσπάθειες του για τα κοινά των σχολείων του δήμου μας ήταν έντονο αφού για χρόνια συμμετείχε στο Σύλλογο Γονέων του 4ου Δημοτικού Βούλας και τώρα στο Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Βουλιαγμένης. Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Με απόφαση του το ΔΣ αποφάσισε αντί στεφάνου να κατατεθεί συμβολικό ποσό στο σύλλογο «Παιδικά Χωριά SOS» εις μνήμη του όπως είναι και η επιθυμία της οικογένειας του“.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας σε δική του ανακοίνωση τονίζει:

Ο κος Γρηγοριάδης υπηρέτησε επί σειρά ετών τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας, τόσο από τη θέση του Ταμία όσο και από τη θέση του Αντιπροέδρου. Ευχαριστούμε για την ανιδιοτελή προσφορά του στο σχολείο μας και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του. Καλό σου ταξίδι Σταύρο!“.

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εξέδωσε με αφορμή το θάνατό του την παρακάτω ανακοίνωση:

Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπητού φίλου και συναγωνιστή Σταύρου Γρηγοριάδη. Πάντα παρών σε όλους τους αγώνες και πάντα με γνώση και ιδέες για τον πολιτισμό και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βουλιαγμένης. Ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ηλιούπολης οραματιζόταν μια αντίστοιχη κινηματογραφική λέσχη και στη Βούλα και με ενθουσιασμό κατέθετε τις προτάσεις του για την υλοποίησή της. Ενεργός και στη δημοτική πολιτική ζωή, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Ηλιούπολη και το 2014, 2019 με την ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. στην Βούλα. Αποτελούσε πηγή έμπνευσης και δράσης με τις σκέψεις και πρωτοβουλίες του για όλους μας.

Τα κείμενα που είχε δημοσιεύσει στη σελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 αποτελούν σημαντικούς προβληματισμούς για την πολιτιστική ανάπτυξη της Βούλας και δείχνουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του και την ενεργή του παρουσία σε θέματα Πολιτισμού και Παιδείας. Ο Σταύρος ήταν πάντα με το χαμόγελο και έτοιμος να προσφέρει στην κοινωνία. Έτσι θα τον θυμόμαστε πάντοτε.

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. και τα μέλη της εκφράζουν τη θλίψη τους και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του. Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του αντί στεφάνου θα κατατεθεί ποσό στα «Παιδικά Χωριά SOS» εις μνήμη του“.

Τα δικά του συλλυπητήρια απηύθυνε με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κώστας Πασακυριάκος. Συγκεκριμένα, έγραψε:

Ένας καλός φίλος, ένας δραστήριος άνθρωπος που ασχολούνταν με τα κοινά και ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, ο Σταύρος Γρηγοριάδης, «έφυγε» την Κυριακή. Εκφράζω εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του“.