Και εγένετο ...παγοδρόμιο στη Βούλα

Και εγένετο …παγοδρόμιο στη Βούλα

Εργασίες για τη λειτουργία παγοδρομίου στη Βούλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου.

Το ίδιο βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να αναθέσει απευθείας στον συγκεκριμένο επιχειρηματία τη λειτουργία του παγοδρομίου, μετά από δύο διαγωνιστικές διαδικασίες που απέβησαν άγονες, μιας και δεν παρουσιάστηκε κανείς ενδιαφερόμενος. (Περισσότερα εδώ).

Όπως εξήγησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο όρος που υπήρχε στην προτεινόμενη σύμβαση να καταβάλλει ο επιχειρηματίας 500 ευρώ ως τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, ήταν ο μείζων αποτρεπτικός παράγοντας για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Για το λόγο αυτό, στη νέα προτεινόμενη σύμβαση, ο δημοτικός χώρος στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο πάρκινγκ δηλαδή της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη, θα δοθεί δωρεάν.

Πάντως, αρκετοί συνέδεσαν την καθυστερημένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον επιχειρηματία, με την απόφαση του Δήμου Γλυφάδας να ματαιώσει το δικό του παγοδρόμιο, που συγκέντρωσε τα οργισμένα σχόλια των Γλυφαδιωτών για την τοποθέτησή του στο μέσο το πιο κεντρικού δρόμου της πόλης.

Στη σύμβαση με τον Δήμο των 3Β προβλέπεται ο επιχειρηματίας να πληρώσει για το ρεύμα που θα καταναλώσει, ενώ υποχρεούται να προσφέρει διπλάσιο χρόνο σε όσους επιδεικνύουν την κάρτα δημότη Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Επίσης, υποχρεούται να παρέχει δωρεάν εισιτήρια σε παιδιά που διαβιούν στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο.

Κατά τον Δήμαρχο, φέτος το Παγοδρόμιο θα καταλάβει λιγότερες θέσεις στάθμευσης, συγκεκριμένα 5.

Το θέμα έθεσε και με προ ημερήσιας διάταξης ερώτησή του ο Δημοσθένης Δόγκας, που τόνισε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν ενώ οι διαγωνισμοί κυρήχθηκαν άγονοι, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σύμβουλος της πλειοψηφίας, Ηλέκτρα Τσιριγώτη, εξέφρασε τη διαφωνία της με το να παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος χωρίς να πάρει κάτι ο Δήμος και ψήφισε “παρούσα”.

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, Θάνος Ματόπουλος, τόνισε ότι δεν πρέπει να παραχωρείται δημόσιος χώρος χωρίς ανταλλάγματα και εχέγγυα και ψήφισε επίσης “παρών”.

Απαντώντας στις αιτιάσεις, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε ότι “το ερώτημα είναι αν θέλουμε παγοδρόμιο ή όχι”, γιατί “είναι πολύ σημαντικό για την πιτσιρικαρία”.

Επίσης ο Δήμαρχος θύμισε ότι ο προηγούμενος επιχειρηματίας άφησε “φέσι” στον Δήμο την αξία του ρεύματος που κατανάλωσε, ποσό που του έχει βεβαιωθεί προσωπικά. Φέτος, επιχειρηματίας της εγκατάστασης είναι ο …περσινός υπάλληλος του Παγοδρομίου.