Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Η παραβολή του Δημοσθένη Δόγκα για τον Άγιο Γεώργιο (video)

Ξέφυγε από τα καθιερωμένα των εγκαινίων ο Δημοσθένης Δόγκας χθες, κατά την τελετή αγιασμού του εκλογικού κέντρου της Δημοτικής Βούλησης στη Βάρη. Παίρνοντας αφορμή από τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, μίλησε για τη βιβλική ιστορία που καθιέρωσε τον Άγιο Γεώργιο ως εξολοθρευτή του δράκου.

Όπως ανέφερε, η βιβλική περικοπή μιλά για ένα θηρίο που σφετεριζόταν τους φυσικούς πόρους ενός χωριού και το βασικό τότε αγαθό, το νερό. “Η Δημοτική Βούληση θα είναι το δόρυ που θα έχει κάθε δημότης με την ψήφο του ώστε να αλλάξει η δημοτική αρχή και να προστατευθούν οι φυσικοί πόροι”, είπε με νόημα, για να εισπράξει το χειροκρότημα των παριστάμενων. Εκείνο που μάλλον από συστολή δεν ανέφερε στην παραβολή του είναι ότι ο Άγιος Γεώργιος ονομάζεται και …τροπαιοφόρος.

Ακολούθησε πραγματικό γλέντι, με πασχαλινή δεξίωση όπου κυριάρχησε το σουβλιστό αρνί, παραδοασιακούς χορούς και πολλή ελληνική μουσική. Η εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και όπως τονίζει σχετικά το γραφείο Τύπου της παράταξης, “πλήθος κόσμου, από δημότες της Βάρης και όχι μόνο, κατέκλυσαν το μεγάλο και φιλόξενο χώρο της οδού Εστίας στην πλατεία Δήμα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αυξανόμενη εμπιστοσύνη τους στη δύναμη πολιτικής ανανέωσης που εκπροσωπεί η Δημοτική Βούληση”.

Στα εγκαίνια παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας και δημοτικός σύμβουλος, Ανδρέας Κάσδαγλης, ο εμπειρογνώμων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε θέματα αρχαιολογίας και ιστορίας, Χρήστος Διονυσόπουλος, η τέως αντιδήμαρχος Βάρης, Δήμητρα Σουτόγλου, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Βούλα Λαμπροπούλου και Γιώργος Χρήστου, ο πρόεδρος του συλλόγου καταστηματαρχών Βασίλης Σιαμέτης και σύσσωμος ο τοπικός Τύπος.

Δείτε το σύντομο χαιρετισμό του Δημοσθένη Δόγκα:

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας