Εγκλήματα που συντάραξαν Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Εγκλήματα που συντάραξαν Βάρη, Βούλα και Βουλιαγμένη

Εκτός από ήσυχο προάστιο, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει γίνει, όπως είναι φυσικό, και σκηνικό μεγάλων εγκλημάτων. 

Η δολοφονία του ελληνοαυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το βράδυ της Τετάρτης 31 Οκτωβρίου 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας έγινε πρώτη είδηση για το μαφιόζικο τρόπο εκτέλεσης:  Τέσσερις σφαίρες στο θώρακα μετά από “καρτέρι”.

Τόσο σοβαρό περιστατικό είχε να αντιμετωπίσει η ΕΛΑΣ από τον Ιούνιο του 2016, όταν ανακαλύφθηκε στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης ένας δολοφονημένος άνδρας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός και οι δολοφόνοι του τον μετέφεραν σε ερημικό σημείο όπου του έκαψαν το πρόσωπο και τα χέρια ώστε να μην αναγνωρίζεται. Το έγκλημα ωστόσο εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς.

Την Πρωτομαγιά του 2015 ένα έγκλημα πάθους συνέβη τη Βάρη. Ένας 42χρονος καυγάδισε με τη φίλη του από τη Βουλγαρία, την κυνήγησε στο δρόμο και τη μαχαίρωσε θανάσιμα.

Τον Απρίλιο του 2015 ένα οικογενειακό έγκλημα στη Βούλα συντάραξε το πανελλήνιο. Μια εκπαιδευτικός 60 ετών, με δραστήρια ζωή στην τοπική κοινωνία, έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές που όπως αποδείχθηκε δέχτηκε από τον ίδιο της τον γιο.

Το μεγαλύτερο μυστήριο ωστόσο στα εγκληματολογικά χρονικά της περιοχής παραμένει η εξαφάνιση μετά από ληστεία του καρδιολόγου Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Τότε κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στη μονοκατοικία του γιατρού και αφού ακινητοποίησαν τα μέλη της οικογένειάς του και λήστεψαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν, άρπαξαν τον άτυχο γιατρό που εμφανίστηκε μπροστά τους και εξαφανίστηκαν. Το πτώμα του άτυχου άνδρα δεν βρέθηκε ποτέ.